Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Economie » Liberty koopt Casema voor 750 miljoen

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Liberty koopt Casema voor 750 miljoen
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
France Telecom is er uit. Het verkoopt het Nederlandse kabelbedrijf Casema voor 750 miljoen euro aan Liberty Media. Het moederbedrijf van UPC.

De transactie wordt voor het einde van oktober dit jaar uitgevoerd. Mededingingsauthoriteit NMa moet zijn fiat nog geven voor de verkoop. Zij moet zich uitspreken over de al dan niet te grote marktmacht van Liberty Media in Nederland. Immers, Liberty is ook eigenaar van Kabelbedrijf UPC.

Liberty Media financiert de aankoop louter met contanten. Het neemt tevens de schuld van 190 miljoen euro over.

Per eind december vorig jaar had Casema, naar eigen opgaaf, 1,3 miljoen abonnees op zijn kabeldiensten. Die abonneeaantallen telt Libert-baas Malone op bij die van UPC om zijn marktaandeel. Casema was openlijk al jarenlang op zoek naar een koper, tot nu toe vergeefs.

In april toonde Casema nog een verlies van 54 miljoen euro.

In mei berichtten we dat Liberty Media in exclusieve kooponderhandelingen was met France Telecom. Eerder verbood de Duitse mededingingsautoriteit dat Deutsche Telekom haar kabelbedrijf van de hand deed aan Liberty.

De komst van Liberty Media is gevreesd omdat het stelselmatig bedrijven weet uit te hollen, maar ze niet failliet laat gaan. Het bedrijf heeft op dat punt een slechte naam. Zo laat Liberty Media UPC nu al jarenlang bungelen.

In een overeenkomst zijn clausules opgenomen die operationele samenwerking tussen de resterende Nederlandse France Telecom-dochters mogelijk maken. Het gaat daarbij om telecombedrijf Dutchtone en internetprovider Euronet Internet (Wanadoo met 114.000 kabelabonnees). France Telecom is ook eigenaar van datadienstverlener Equant.

De verkoop van Casema heet in France Telecom-termen een 'schuldvermindering'. Het bedrijf heeft een van de zwaarste schuldenlasten van Europa, enkele maanden geleden nog 60 miljard euro. Hiertoe verkocht het eerder zijn vastgoeddochter voor 510 miljoen en stoot het Duitse mobiele telecombedrijf Mobilcom af.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS