Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Wetenschap » Complete schedel van mammoet gevonden

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Complete schedel van mammoet gevonden
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
In Zuidwest-Engeland is een geheel intact zijnde schedel van een mammoet opgegraven. Het is pas de tweede mammoetschedel die in Groot-Brittannië is aangetroffen.
De reusachtige schedel is naar schatting zo’n 50.000 jaar oud en verkeert nog in uitstekende staat.

De vondst werd gedaan door de paleontoloog Neville Hollingworth en wetenschapper Mark O'Dell, die op 11 januari j.l. tot hun verrassing in een greppel een stukje bot tussen de aarde zagen uitsteken.

“We begonnen te graven in de verwachting een bot aan te treffen, maar tot onze verbazing bleek zich onder de aarde een complete schedel van een mammoet te bevinden”, aldus Hollingworth tegenover persbureau Reuters.

“Na vier uur spitten hadden we de schedel uit de aarde bevrijd. Nog wel helemaal intact en onbeschadigd. Ook verkeert de schedel in perfecte staat, alsof het dier gisteren in overleden.

Het was puur geluk dat we de schedel ontdekte. Bij de vindplaats worden graafwerkzaamheden uitgevoerd en als we de schedel niet hadden ontdekt, zou de schedel wellicht voor lange tijd onder een wegdek zijn verdwenen.”

Deskundigen denken dat de vier tot vijfduizend kg wegende schedel toebehoorde aan een vrouwelijke mammoet tussen de vijfentwintig en veertig jaar oud.

Met behulp van radiokoolstofdatering zal later de exacte ouderdom van de schedel worden bepaald. Ook zal de schedel worden vergeleken met de enige andere in Groot-Brittannië gevonden schedel, die zich in het Natural History Museum in Londen bevindt (zie foto). Zo hopen wetenschappers meer te weten te komen over de evolutie en de levenswijze van de mammoeten die eens door Groot-Brittannië zwierven.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS