Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Wetenschap » Antikaterpil KGB bezig aan opmars

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Antikaterpil KGB bezig aan opmars
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Een pil die tijdens de hoogtijdagen van de Koude Oorlog door de KGB werd ontwikkeld om sovjetspionnen in staat te stellen om hun vijanden onder de tafel te drinken, is bezig aan een wereldwijde opmars. De zogenaamde KGB-pil, die in het Westen onder de merknaam RU-21 wordt verkocht, geldt in Hollywood al enige tijd als hèt middel om na een nacht stappen en stevig drinken zonder kater weer voor de camera te verschijnen.

De wonderpil werd na de Tweede Wereldoorlog in het diepste geheim in Sovjetlaboratoria uitgevonden en gold in Rusland lange tijd als een elitepil, slechts bereikbaar voor de zogeheten communistische nomenklatoera. Het preparaat, dat niet als een medicijn maar nadrukkelijk als een ´natuurproduct´ aan de man wordt gebracht, had onder Sovjetleider Leonid Brezjnjev zelfs een bijnaam: ´obkómovskaja tablétka´, wat zoiets als ´de pil van het regionale comité´ betekent.

„Het was bepaald niet overal verkrijgbaar”, vertelt Aleksandr Kaslinski, directeur van SKSAlyans, het bedrijf dat de pil in Rusland op de markt brengt. Volgens hem wilden de communistische partij bazen niet dat het gewone volk toegang tot het middel zou hebben, zodat zij de massa konden blijven verbazen door stevig te drinken en niettemin in het openbaar fris te blijven.

En dat is exact het effect dat aan de basis ligt van het plotselinge succes in onder andere de Verenigde Staten. „Ik heb niet langer hoofdpijn na een nacht stappen”, laat Michael Delmare, een acteur die onder meer met Madonna optrad, op een van de reclamewebsites van RU-21 weten. Hij noemt de antikaterpil ´cool´ en ´chic´.

Het feit dat de pil, die de schadelijke effecten bij de afbraak van alcohol in het lichaam deels neutraliseert, verbonden is met de James Bond-achtige mystiek rond de voormalige Russische veiligheidsdienst draagt juist bij tot het succes.

Emil Chiaberi, een Amerikaan van Georgische origine die vanuit Beverly Hills de pil voor de Amerikaanse markt verkoopt, toonde zich hier over gisteren in de Moscow Times ronduit verbaasd. „Het vertrouwen in de KGB hier is klaarblijkelijk groot. Dat was voor mij zeker verbazingwekkend.”

Via het internet is een pakje van twintig pillen, die grofweg de katereffecten van het dubbele aantal biertjes neutraliseren, voor zestig euro te krijgen. Dat is bijna twintig keer duurder dan de pakjes ´Antipochmelin´ Antikater) onder welke naam het preparaat sinds drie jaar in Rusland wordt verkocht.

Vreemd genoeg denken de Russische producenten dat RU-21 door het onverwachte succes in onder andere Hollywood ook in Rusland meer bekend zal worden. De KGB-pil is slechts een van de tijdens de Sovjettijd ontwikkelde middelen die nu pas voor de markt worden aangepast. SKS-Alyans denkt snel op de markt te komen met een door sovjetwetenschappers ontwikkelde cafeïnevrije energiedrank en een middel om van het roken af te komen.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Antikaterpil KGB ook hier te koop

Een oorspronkelijk door de Russische geheime dienst KGB ontwikkelde pil tegen de gevolgen van overmatig alcoholgebruik is vanaf morgen ook in Nederland te koop. Dat heeft de importeur Impulse Europe uit Almere gisteren laten weten.

De antikaterpil kwam eerder dit jaar in de Verenigde Staten op de markt en werd vooral in Hollywood een groot succes, zo meldde begin oktober een Russisch dagblad. De KGB ontwikkelde de pil ten tijde van de Koude Oorlog met de bedoeling Russische spionnen alert te houden na drankgelagen.

De geheim agenten konden anderen onder tafel drinken en kort daarna zelf weer volledig nuchter zijn. Tot aan 2000 bleef de pil in Rusland voorbehouden aan de elite, maar kwam daarna gewoon in roulatie.

De Ru21, zoals de merknaam luidt, is volgens de Nederlandse importeur een natuurproduct. De werkzame stof is een derivaat van een plant dat alcohol in het lichaam afbreekt en schade aan lichaamsfuncties en vitale organen voorkomt.

Woordvoerder Janssen van Impuls Europe waarschuwt dat de KGB-pil niet belet dat iemand dronken wordt. „Je kunt nog steeds niet met te veel alcohol achter het stuur gaan zitten. Dat blijft dom en gevaarlijk.” De pil zal te koop zijn via internet en in uitgaansgelegenheden en kledingzaken.

Een woordvoerster van de Inspectie voor de Volksgezondheid zegt nog niets van de antikaterpil te weten.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS