Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Onderzoek leidt tot manier om spamfilters te omzeilen

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Onderzoek leidt tot manier om spamfilters te omzeilen
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Anti-spamonderzoeker John Graham-Cumming heeft onderzoek gedaan naar Bayesiaanse e-mailfilters en heeft een manier gevonden om deze te omzeilen, zo meldt BBC News. Bayesiaanse filters analyseren een e-mailbericht aan de hand van eerder binnengekomen mailberichten die door de gebruiker zijn gemarkeerd als spam of geen spam. Het filter maakt dus geen gebruik van standaard regels die door de spammer misbruikt kunnen worden. Na verloop van tijd wordt een persoonlijk filter opgebouwd dat voor iedere gebruiker weer anders is. Dit werkte zo goed dat spamverstuurders andere technieken zijn gaan gebruiken. Door in de spamberichten willekeurig ingewikkelde woorden te gebruiken proberen spammers deze filters te omzeilen. Gelukkig heeft dit weinig effect op een Bayesiaans filter.

Toch komen er af en toe spamberichten door een Bayesiaans filter heen. Graham-Cumming heeft deze berichten gebruikt voor zijn onderzoek. Hij heeft zichzelf 10.000 keer hetzelfde bericht gestuurd met daarin een verzameling willekeurige woorden. Als één van deze berichten door het spamfilter kwam, ging het een speciaal filter in dat bepaalde welke woorden het best gebruikt konden worden om door het spamfilter te komen. Tussen de gevonden woorden zaten onder andere Berkshire, Marriott, wireless, touch en comment. Als één van deze woorden voorkwam in een willekeurig e-mailbericht, gericht aan Graham-Cumming, werd het altijd doorgelaten door zijn persoonlijke Bayesiaanse spamfilter.

Het is erg moeilijk om berichten met één van deze woorden toch als spam te bestempelen omdat deze woorden gebonden zijn aan iemands werk en levensstijl. Het is voor de vertuurders van spam echter erg moeilijk om achter deze woorden te komen. Graham-Cumming heeft duizenden berichten naar zichzelf moeten sturen, die doormiddel van een stukje HTML-code lieten weten dat ze door het filter waren gekomen. Een spammer zou dit dus moeten doen voor iedereen die hij wil bereiken. Een erg tijdrovende bezigheid die ook nog makkelijk ontweken kan worden door het HTML-deel niet te bekijken. Het proces kan versneld worden door een aantal mailtjes naar bijvoorbeeld alle medewerkers van een bedrijf te sturen. Er is dan een grote kans dat er een aantal woorden gevonden wordt dat ervoor zorgt dat een bericht altijd doorgelaten wordt.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS