Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Nederland als breedbandland aan kop

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Nederland als breedbandland aan kop
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Nederland biedt Amerikaanse bedrijven een ideale testomgeving voor toegepast onderzoek en ontwikkeling op het gebied van breedband en grids. De succesvolle basis daarvoor, Gigaport, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest geavanceerde platforms ter wereld en we zijn niet van plan om die voorsprong ooit nog uit handen te geven. Nederland blijft in de wereld aan kop als breedbandland”.

Michiel Westermann, voorzitter van Gigaport Next Generation, deed vorige week tijdens de Nederlands-Amerikaanse handelsmissie High Tech Connections in Silicon Valley zijn uiterste best om Amerikaanse bedrijven warm te krijgen voor wederzijds profijtelijke samenwerkingscontracten. Hij verzuimde ook niet om Nederland als top-vestigingslocatie voor buitenlandse bedrijven te presenteren, als ‘poort naar Europa’, al was het alleen maar vanwege een markt van meer dan 160 miljoen consumenten in een straal van nog geen 500 kilometer. “Dé plek voor al die bedrijven die netwerktoepassingen, applicaties en services willen testen en innoveren in een uiterst veeleisende omgeving”.
Van Amerikaanse zijde bleef het desondanks stil. Mogelijk dat er van die kant inderdaad geen vragen waren na Westermanns uitvoerige presentatie. Hoopvoller is het echter om te veronderstellen, dat de Amerikanen stevig onder de indruk waren van de voorsprong op het gebied van breedband, die ons land in San José presenteerde.
Martha Lucey, hoofd van het City College van San Francisco, noemde die voorsprong in ieder geval ‘impressive’. “Breedband in de VS gaat vooral om commercieel succes. Jullie Surfnet zoekt echter naar mogelijkheden om te blijven innoveren. Nederland leidt duidelijk op het gebied van breedband en daar kunnen wij hier zeker het nodige van leren”.

Universiteitsomgeving testmarkt
De komende jaren zal het begrip breedband ingrijpend veranderen, meent Westermann. Niet langer zal het gaan om een vast aantal bits per seconde. “In de nabije toekomst zal breedband voldoende bandbreedte en kwaliteit moeten bieden om in alle denkbare behoeften te voorzien, zonder dat er ook maar één moment sprake is van beperking”.
De bandbreedte voor de consument is nu al ten minste 1 Mb per seconde (downstream). Over vijf jaar zal dit volgens Westermann zeker 5 keer zo veel zijn. “Voor een researchinstituut is de standaard bandbreedte nu 1 Gb per seconde, maar voor de komende vier jaar is een vertienvoudiging te verwachten”.
Met een pc-penetratie van 80 procent, een internetpenetratie van 69 procent (‘hoogste in Europa’) en nu al 25 procent van alle huishoudens op breedband is Nederland volgens Westermann een uiterst aantrekkelijke markt voor tal van nieuwe concepten en internetservices. “De meest geavanceerde groep klanten wordt gevormd door studenten. Dat maakt de universiteitomgeving tot een ideale testmarkt voor technische, wetenschappelijke en commerciële experimenten met e-services”.
Het onderzoeksnetwerk Surfnet, aangejaagd door het Gigaportproject, zal volgens Westermann in combinatie met nog te ontwikkelen griddiensten als platform uitstekende gebruiksmogelijkheden bieden voor concepten in ‘e-science’ en ‘e-business’. “Juist daar hebben we al veel bereikt op het gebied van content-beheer, webservices, kennisbeheer, elektronisch onderwijs en ‘digital rights management’”.
Westermann vindt dat Gigaport daarmee een krachtige stimulans biedt voor een snel groeiend, rijk aanbod van breedbanddiensten en griddiensten. Kansen voor samenwerking met toekomstige Amerikaanse partners ziet hij onder meer in het verder ontwikkelen van geavanceerde applicaties, bijvoorbeeld voor overheid (e-government), gezondheidszorg, bio- en gentechnologie, onderwijs en logistiek.
“We willen onze voorsprong behouden door te blijven vernieuwen en de tot nu toe bereikte resultaten naar een nog hoger niveau te brengen”. Dat levert volgens hem volop mogelijkheden op voor contacten en contracten met Amerikaanse partners. “Waarbij we er wél voor zorgen dat Surfnet een innovatief nichenetwerk blijft en niet opgaat in de grote commerciële massa”.(computable)

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS