Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Site antirookclub Stivoro offline na rel

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Site antirookclub Stivoro offline na rel
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De site van de Stichting Volksgezondheid en Roken (Stivoro) is sinds vrijdagochtend offline. Een DDoS-aanval wordt niet uitgesloten.

Noch Stivoro zelf, noch hostingprovider DD&H doen mededelingen over de achtergrond van het disfunctioneren van de site. Beide partijen stellen nog onderzoek te doen naar het falen. Het moment komt bijzonder ongelegen: Stivoro is momenteel verwikkeld in een publiciteitsoorlog met weblog Geenstijl.nl.

Op diverse internetfora en via weblogs wordt sindsdien opgeroepen tot een grootschalige aanval op de site van Stivoro. Een woordvoerder van de organisatie wil tegenover WebWereld niet bevestigen of er daadwerkelijk sprake is van een dergelijke DDoS-aanval: "Dat zou kunnen, ja."

Geenstijl.nl schreef vorige week dat er een luchtje zat aan de cijfers over het aantal mensen dat op 1 januari zou stoppen met roken. Volgens een banner van Stivoro zouden 953.758 mensen dat willen doen. Uit de bezoekcijfers van Nederlandstartmetstoppen.nl bleek echter dat de site maar 107.149 keer was bezocht.

Stivoro dreigde vervolgens met juridische stappen tegen de weblog vanwege de persoonlijk verwensingen aan het adres van directrice Trudy Prins, door Geenstijl consequent Pinokkio Prins genoemd. De dreigementen sorteren tot nu toe weinig effect. Integendeel, bijna iedere Nederlandse weblog schrijft over de affaire. Retecool heeft inmiddels zijn traditionele Foto Fuck Vrijdag aan Stivoro en Trudy Prins gewijd.

Dwangbuis
Eerder vandaag onthulde Geenstijl dat het weblog op Stivoro gefingeerd is. "Dit is weer een illustratie van Stivoro's volksverlakkerij op onze kosten", zo meent GeenStijl-redacteur 'Rombo'. GeenStijl zal naar eigen zeggen doorgaan met de kruistocht tegen de directrice van Stivoro. "We rusten niet voordat mevrouw Prins in een dwangbuis in een kamertje van twee bij twee zit opgesloten op wasknijpers in elkaar te zetten. Dat mens is gewoon hartstikke gek", aldus Rombo.

GeenStijl heeft inmiddels een nieuwe hostingprovider gevonden. Vermoedelijk maandag zal GeenStijl verhuizen en neemt de weblog 'in goede harmonie' afscheid van HSCG.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS