Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Jongeren stichten brand voor nieuwssite

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Jongeren stichten brand voor nieuwssite
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Politie pakt acht Groningers op.

De politie heeft acht mannen gearresteerd uit Groningen in verband met brandstichtingen, diefstallen en inbraken in de provincies Drenthe en Groningen. Twee van hen, een 19-jarige en een 29-jarige Groninger, zijn fotografen van de internet-nieuwssite 112Groningen.nl en worden ervan verdacht de andere zes te hebben aangezet tot de misdrijven.

Volgens een politiewoordvoerder werden ze „waarschijnlijk gedreven door sensatiezucht. Ze hadden ook valse perskaarten en vonden het interessant om nieuws als eerste te kunnen melden. Daarbij was het soms opvallend hoe onwaarschijnlijk snel foto´s van branden op de website stonden.”

Volgens hem werden de verdachten door medewerkers van de website opgejut de branden te stichten. „De daders, die geen strafblad hadden, hebben nooit stilgestaan bij de gevolgen van hun branden. Het ging hun vooral om de kick, sensatie en mediabelustheid.”

Met de arrestatie zijn ruim 130 misdrijven opgelost. Het zestal in de leeftijd van 15 en 26 jaar heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan brandstichtingen, diefstallen en inbraken. De groep heeft ruim 75 brandstichtingen gepleegd. Twee verdachten zitten nog vast. De schade van de branden en de diefstallen wordt geraamd op enkele miljoenen euro´s.

De politie kwam de mannen op het spoor tijdens een onderzoek naar twee autobranden bij een hotel in Groningen.

Door de autobranden vatte ook het hotel, waarin buitenlandse studenten verbleven, vlam.

De verdachten, die in wisselende samenstellingen op pad gingen, hadden veelal diefstal en inbraak als doel. Om hun sporen uit te wissen staken ze daarna het object in brand. Ook familieleden, vrienden en kennissen bleken op de hoogte te zijn van de praktijken van de mannen.

Tijdens het onderzoek heeft de politie autoradio´s, een auto, brommers, fietsen, tuinbeelden en gereedschap in beslaggenomen. Een deel van deze spullen is teruggeven aan de eigenaren. Daarnaast doet de politie nog onderzoek naar helers die de goederen van de mannen afnamen. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Tijdens het onderzoek heeft de politie ook apparatuur van medewerkers van de website in beslag genomen. Daarna is de website enige tijd uit de lucht geweest, maar inmiddels is die weer terug.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS