Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » eBay laat Google belagen

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: eBay laat Google belagen
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Webveiling eBay spoorde een kleine groep van haar intensieve verkopende partijen aan om Google te misleiden met nep internetpagina's. Die brachten zoekers direct bij eBay-winkels. Google greep in.

eBay heeft enkele weken geëxperimenteerd met het spammen van zoekmachines, iets dat in de algemene voorwaarden van onder andere Google expliciet wordt verboden.

De zaak is des te opmerkelijker aangezien eBay onlangs zelf van Google eiste dat dergelijke misleidende tekstadvertenties uit de zoekindex verwijderd zouden worden (zie: 'Harde eis eBay aan Google').

Dankzij Auctionbytes kwam aan het licht dat eBay twintig intensieve eBay-gebruikers stelselmatig misleidende tekstadvertenties heimelijk liet plaatsen. Uit onderzoek van deze nieuwssite over webveilingen, gesteund door meldingen in het bijbehorende discussieforum, bleek dat eBay de twintig geaffilieerde verkopers geautomatiseerde toegang gaf tot basisinformatie over hun lopende webveilingen, via de API. Deze informatie werd doorgesluisd naar de eigen websites van de verkopers. Bij bepaalde zoekopdrachten scoorden deze pagina's meer dan gemiddeld hoog. Internetters die op de teksten klikten, werden via de persoonlijke sites onopgemerkt en automatisch doorgestuurd naar eBay.

Het heimelijk opgezette project leidde ertoe dat de eBay-advertenties van de proefpersonen vele malen beter bezocht werden op de veilingsite. eBay profiteert hier op twee manieren van. Het verdient meer op commissies over een groeiend aantal verkochte artikelen én het kan meer nieuwe klanten noteren, iets waar de geaffilieerde verkopers financieel voor beloond worden.

Auctionbytes identificeerde een van de deelnemende proefpersonen en beschrijft zijn werkwijze.

De proefpersonen hanteerden onder andere de zogeheten linkfarm- en cloacking-technieken om Google te doen geloven dat de persoonlijke websites heel populair waren. Dat zijn spamtechnieken van zoekmachine die in de algemene voorwaarden van Google uitdrukkelijk verboden worden en tot verbanning uit de zoekindex leiden.

Een Nederlandse autoverkoper die vergelijkbare technieken toepaste, werd al eerder daadwerkelijk uit de Google-index verwijderd.

Google verwijderde na de publicatie van de berichten op AuctionBytes ook de malafide websites. De namen en webadressen daarvan werden mede aangedragen door de forumleden van de nieuwssite.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS