Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » 'Microsoft wil Google inlijven'

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: 'Microsoft wil Google inlijven'
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Microsoft heeft een meer dan normale belangstelling voor Google. Microsoft heeft Google benaderd voor samenwerking of zelfs een overname.

Dit schrijft althans The New York Times op vrijdag. De afgelopen twee maanden zou Microsoft al toenadering hebben gezocht tot Google om tot afspraken te komen. Zover is het niet gekomen. Google zou meer zien in een beursgang, die nu ook op stapel staat.

Toch is Microsoft nog steeds geïnteresseerd in het zeer succesvolle Google. De krant van New York baseert zich bij zijn berichtgeving op diverse topmannen die bij de gesprekken betrokken zijn geweest.

Google is niet alleen verreweg de meest gebruikte zoekmachine op het web, ook verdient het bedrijf veel geld met het verkopen van zoekgerelateerde advertenties. Met name dit laatste zou Microsoft interesseren.

De twee bedrijven hebben nog niet op de berichten gereageerd.

Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
'Microsoft wilde louter samenwerking met Google'

Microsoft sprak met Google over gebruik van haar technologie en niet over een overname. Dat schrijft Wall Street Journal vandaag, in antwoord op een onthulling in New York Times.

'Microsoft en Google bespreken overname' citeerden we New York Times.

Wall Street Journal weerlegt vandaag dat Microsoft de bedoeling had om Google te kopen. Volgens de zakenkrant in New York was Microsoft met name op zoek naar samenwerking op technologisch gebied. 's Werelds belangrijkste softwaremaker wilde eventueel de nu in gebruik zijnde zoektechnologie van Inktomi verruilen voor die van Google.

Zo'n samenwerking, schrijft de WSJ, zou gepaard kunnen gaan met een deelneming in Google door Microsoft. Microsoft neemt immers vaker aandelen in technologiebedrijven waarvan ze software afneemt. Microsoft begrijpt wel dat Google er geen trek in heeft om onderdeel van Microsoft te worden. Google is erg onafhankelijk, de onderneming is bijvoorbeeld gehecht aan Linux.

Ondertussen kocht Microsoft erkende krachten die elders hun sporen verdiend hebben met zoeksoftware, zoals Paul Ryan, de voormalige technologiechef van Overture.

Microsoft blijft bij de eigen ontwikkeling van zoektechnologie, in de poging de achterstand in te lopen. Afgelopen woensdag zei Roel Pieper, indirect een kleine aandeelhouder van Google, dat Microsoft met MSN de slag om het zoeken op internet definitief heeft gemist.

Recent zei Bill Gates in Scheveningen echter nog dat Microsoft zelf zoekdiensten ontwikkelt, en vooralsnog ook blijft samenwerken met Overture voor het tonen van advertenties bij zoekresultaten.

(P7)

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS