Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » MSN sluit openbare chatrooms

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: MSN sluit openbare chatrooms
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Misbruik en wangedrag nopen Microsoft om te stoppen met de chatrooms op MSN per 14 oktober 2003, ook in Nederland. In de VS, Canada en Japan komt er een betaalde chat met registratie.

MSN Nederland heeft een mededeling geplaatst over het besluit om te stoppen:

"MSN heeft besloten om vanaf 14 oktober 2003 MSN Chat in Nederland te sluiten. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het beleid van MSN en Microsoft om consumenten op een veilige wijze internet te laten beleven.

Waarom doet MSN dit?

Deze wijziging is bedoeld om gebruikers van MSN te beschermen tegen ongewenste informatie, zoals spam, en kinderen beter te beschermen tegen ongewenste online communicatie."

MSN Nederland heeft bij chatdienst al een serie waarschuwingen staan om te voorkomen dat deelnemers slachtoffer worden van misbruik. Er is een beperkte helpdesk, open van 18.00 tot 02.00 uur en enkel in het Engels, maar daar meldingen maken van misbruik is dweilen met de kraan open. Zelfs die uitgebreide waarschuwingen, met links naar partijen die over veiligheid en privacy gaan, kunnen de ellende niet voorkomen.

Dan maar stoppen, vindt Microsoft. Ze kan niet langer verantwoordelijkheid dragen voor de beerputten die een aantal chatrooms vormen, met name in de afdeling die door moet gaan voor 'Romantiek'. Wie er een blik op werpt, begrijpt direct waarom MSN er geen brood meer in ziet om dit nog langer aan te bieden.

De openbare chat is de slechtste communicatievorm van internet.

Het stoppen met de chat in 28 landen is eerst bekendgemaakt bij MSN Europe in Londen. Onder meer Reuters via MSNBC en via Cnet en Financial Times (betaalde toegang) berichten erover.

De MSN Chat blijft bestaan in de Verenigde Staten, Canada en Japan, maar dan als betaalde dienst met louter geregistreerde deelnemers. Dat betekent in de praktijk een besloten dienst.

Het alternatief van sluiting is het modereren van de chat, waartoe onder meer de Britse concurrent Freeserve is overgegaan. Deze uitte al kritiek op het besluit van Microsoft.

Microsoft sluit chatrooms op internet

Microsoft heeft woensdag aangekondigd dat het binnenkort haar chatrooms in 28 landen sluit. Volgens de softwaregigant zijn de openbare ontmoetingsplekken op internet tot een verzamelplaats van verspreiders van 'junkmail' en porno verworden.

Ook zouden kinderen gevaar lopen doordat pedofielen via chatrooms contact zoeken. De MSN-chatruimtes worden op 14 oktober stilgelegd in 28 landen in Europa waaronder Nederland, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Latijn-Amerika. Overigens blijft de Messenger-service van Microsoft voorlopig bestaan. Bij deze dienst kunnen bekenden via internet direct contact met elkaar hebben.

Microsoft gaat door met de zogenoemde messenger-service. Daarbij kunnen bekenden via internet direct contact met elkaar hebben. In Europa telt de dienst 22 miljoen gebruikers, in de Verenigde Staten zelfs 100 miljoen.

Volgens een woordvoerder van MSN Nederland blijkt dat de ,,ongekende populariteit'' van de messenger het gebruik van chatrooms grotendeels heeft vervangen. De dienst geeft gebruikers meer controle over met wie zij communiceren, zei hij.

In de Verenigde Staten, Canada en Japan wordt binnenkort een chatservice geïntroduceerd waarvoor moet worden betaald. Doordat hiervoor persoonsgegevens en een creditcardnummer moet worden ingevuld denkt Microsoft eventuele 'overtreders' makkelijker op te sporen.

Het sluiten van de 'chatrooms' is een van de maatregelen die Microsoft in de planning heeft om misbruik van internet tegen te gaan. In april kondigden het bedrijf, Yahoo! en AOL aan samen 'spam', ongewenste en vaak misleidende e-mail, te willen bestrijden.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS