Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » PvdA: spam ook echt straffen

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: PvdA: spam ook echt straffen
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De PvdA wil de straffen voor het versturen van spam, ook voor zakelijke adressen, in de wet vastleggen. Ook moeten spammers wat de PvdA betreft een bewijsplicht krijgen.

De sociaal-democraten nemen grotendeels eerdere pleidooien van onder meer Bits of Freedom en de Consumentenbond over.

PvdA-kamerlid Martijn van Dam laat weten het versturen van ongewenste e-mail of sms te willen bestraffen met een maximale boete van 4.500 euro per overtreding, ook voor buitenlandse spammers.

De PvdA is ook voorstander van een bewijsplicht voor spammers. "Wij vinden dat de verzender van reclamemails altijd moet kunnen aantonen dat de ontvanger om de berichten gevraagd heeft," aldus Van Dam.

Het Kamerlid wil ook dat het versturen van spam naar bedrijven strafbaar wordt, zakelijke adressen vallen in het huidige wetsvoorstel niet onder het spamverbod.

Van Dam: "De regering kiest ervoor in de nieuwe wet alleen privé-adressen te beschermen. Terwijl mensen op het werk ook veel last van ongewenst e-mail ondervinden. Dagelijks wegwerken van spam kost werknemers vaak een hoop tijd."

De PvdA wil ook instellen dat telemarketeers mensen niet meer mogen bellen als deze daar bezwaar tegen hebben gemaakt.

Tijdens een hoorzitting over de nieuwe wet twee weken geleden hielden de digitale burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom en de Consumentenbond vergelijkbare pleidooien.

Sjoera Nas van BoF hield de Kamerleden toen al voor dat de vervolging en sancties van het spamverbod in feite niet worden ingevuld in artikel 11.7 van de nieuwe Telecommunicatiewet.

De wetswijzigingen zijn noodzakelijk in verband met richtlijnen die het Europese Parlement vorig jaar al aannam, waarin is gekozen voor een 'opt-in'-systeem: bedrijven mogen alleen e-mail sturen naar mensen die van tevoren daarvoor hun
toestemming hebben gegeven. Door de handhaving niet nader toe te lichten lijkt de regering te gokken op zelfregulering van de marketeers.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS