Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Tiscali-abonnees mogelijk verstoten van usenet

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Tiscali-abonnees mogelijk verstoten van usenet
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Beheerders van usenetservers zijn het zat. Als Tiscali niet snel maatregelen neemt tegen overtreders worden abonnees van usenet geweerd.

Voor een groot deel van de Nederlandse beheerders van nieuwsgroepenservers is de maat 'meer dan vol'. Tiscali moet direct beginnen met het aanpakken van stelselmatige overtreders, zo vinden de initiatiefnemers Mendel Mobach en Erik Hensema. Gebeurt dat niet, dan zullen beheerders van nieuwsservers berichten van Tiscali-gebruikers met een gratis abonnement gaan weigeren.

Met dit stevige dreigement hopen de beheerders Tiscali te bewegen tot het nemen van maatregelen tegen spam. Verder spreken de initiatiefnemers van de straf van netwerkmisbruik en onterecht verwijderde berichten vanaf de nieuwsserver van Tiscali.

Neemt Tiscali geen maatregelen, dan volgt binnen vijf dagen de zogenoemde 'usenet death penalty' (udp), aldus Mobach en Hensema. Deze houdt in dat berichten vanaf de Tiscali-nieuwsserver nergens meer in de duizenden Nederlandse en buitenlandse nieuwsgroepen zullen worden verspreid omdat andere providers in binnen- en buitenland berichten van Tiscali-abonnees simpelweg weigeren.

Het komt er in dat geval op neer dat na een udp gebruikers van Tiscali alleen nog onderling berichten kunnen uitwisselen. Hiermee worden nieuwsgroepen voor deze groep een stuk minder interessant.
Ergernis

Tiscali is al langere tijd een bron van ergernis voor nieuwsgroepbeheerders, zo stellen zij. Een groot aantal binnen- en buitenlandse nieuwsgroepen zouden dagelijks worden geteisterd door spamberichten, een stortvloed van berichten bedoeld om nieuwsgroepen onbruikbaar te maken en berichten die zonder geldige reden worden verwijderd door Tiscali-gebruikers uit de nieuwsgroepen.

Tot nu toe heeft Tiscali niet gereageerd op de klachten, aldus de beheerders. In het voorstel wordt gesproken over een udp-blokkade die geldt voor alle gebruikers met een gratis Tiscali-abonnement.

Vooral deze groep blijkt een bron van ergernis te zijn. Als spammers al worden afgesloten kunnen zij immers binnen enkele minuten weer een nieuw gratis account afsluiten.

Een udp kan worden uitgevaardigd als blijkt dat een provider ondanks dringende verzoeken geen of te weinig maatregelen neemt om internetmisbruik te voorkomen. Tiscali kan de maatregel voorkomen door voorzieningen te treffen zoals het installeren van Cleanfeed (een spamfiltervoor nieuwsgroepen).

Een andere mogelijkheid is een zogenoemde cli (caller line identification, oftewel nummerherkenning) waarmee toegang kan worden geverifieerd op grond van het telefoonnummers.
Filter

De grootste ergernis van de beheerders en spambestrijders is echter de slechte afhandeling van klachten. Daarnaast bestaat er grote onvrede over de snelheid waarmee misbruikers weer een nieuw 'Tiscali Gratis'-account kunnen aanmaken en zo verder kunnen gaan.

Tiscali is niet de eerste provider die de udp-maatregel boven het hoofd hangt. In het verleden kregen onder andere Chello, @Home en Compuserve al een udp-dreiging. Zij wisten echter tijdig maatregelen te nemen. Vorig jaar nog wist internetprovider Zonnet op het allerlaatste moment aan een straf te ontkomen door tijdig een filter te installeren.

Tiscali was op moment van schrijven nog niet op de hoogte van de dreiging.

Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS