Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Isp's overvallen door hogere snelheid BBned

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Isp's overvallen door hogere snelheid BBned
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De afnemers van BBned zijn onaangenaam verrast door de geplande snelheidsverhoging. XS4ALL weet nog niet of zijn klanten zullen profiteren.

Adsl-aanbieder BBned kondigde vrijdag aan dat de snelheid van de meeste pakketten wordt verdubbeld bij gelijkblijvende prijzen. Dit bericht heeft echter kwaad bloed gezet bij enkele van de providers die diensten bij BBned afnemen, zoals Demon, XS4ALL, Cistron en PublishNet. Zij voelen zich overvallen door de aankondiging.

"BBned kan doen wat ze wil. Er kleven voor ons echter nog andere kosten aan zoals bandbreedte", zo schrijft Danny ter Haar van Cistron bijvoorbeeld in een nieuwsgroep. "En als BBned denkt dat ze namens ons, zonder met ons te overleggen zomaar dingen gaan 'weggeven' hebben ze het goed mis!", aldus Ter Haar, die overigens desgevraagd zijn strijdbare taal weigert te herhalen.
'Verrassing'

Volgens een woordvoerder van XS4ALL was de aankondiging inderdaad een verrassing. De provider weet nog niet of de Power-klanten binnenkort daadwerkelijk kunnen profiteren van lagere prijzen. "We willen hier niet overhaast op reageren. Het is nog de vraag of we hier überhaupt iets mee gaan doen, we laten ons niets opdringen", aldus de zegsvrouw.

Ook Demon (samen met Cistron de grootste klant bij BBned) was in eerste instantie totaal verrast door de aankondiging, maar heeft inmiddels besloten zijn klanten hogere snelheden of - bij het snelste 2-8 Mbps-pakket - lagere prijzen door te geven. Wanneer dit het geval zal zijn en tegen welke voorwaarden, is echter nog niet bekend, zo zegt commercieel directeur Jurgen Hof.

De zakelijke provider PublishNet tot slot heeft het eerdere bericht over de snelheidsverhoging inmiddels ingetrokken. Het is nog niet bekend of de klanten ervan kunnen profiteren.
Begrip

Arthur van den Ende, commercieel directeur van BBned, begrijpt de commotie enigszins: "Wellicht werd ten onrechte de suggestie gewekt dat wij bepalen wat voor snelheid de eindgebruiker krijgt en tegen welke prijs. Dat is uiteraard niet het geval: de isp maakt de prijs."

Van den Ende geeft toe dat de isp's voor extra uitgaven voor bandbreedte kunnen komen te staan als gevolg van de snelheidsverhogingen. BBned probeert momenteel de 'misverstanden' met zijn afnemers uit de weg te nemen. "De kritiek van onafhankelijke isp's neem ik serieus", aldus Van den Ende. "Bij KPN-dochter XS4ALL ligt dat wat anders."

BBned moest vrijdag snel reageren toen duidelijk werd dat KPN de snelheden voor zijn pakketten verhoogde. "We moesten toen wel in actie komen. Wij willen immers meer bieden voor hetzelfde geld dan KPN."

Van den Ende spreekt van een moeilijke markt voor providers. "Na acties van Tiscali en Versatel staan de prijzen voor adsl enorm onder druk. Het zal moeilijk zijn voor isp's om er geld mee te verdienen, maar voor de consument is het natuurlijk goed nieuws."

Mocht KPN binnenkort weer met een snelheidsverhoging komen, dan zal BBned naar eigen zeggen opnieuw volgen. "We moeten wel."

Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Reactieve statement Demon

Naar aanleiding van het persbericht van onze DSL partner bbned van vrijdag 5 september willen wij het onderstaande mededelen:

De door bbned aangekondigde snelheidsverhoging zal ook gelden voor Demon DSL Express klanten die via bbned zijn aangesloten. Bovendien zullen ook de Demon DSL Express klanten die via BaByXL zijn aangesloten een verdubbeling van hun snelheid krijgen. De upgrades zullen binnen enkele maanden plaatsvinden, de exacte planning moet nog worden vastgesteld en zal later worden gecommuniceerd.

De huidige maandtarieven blijven van toepassing*:



Huidige snelheid Nieuwe snelheid Prijs per maand
512 / 128 1024 / 512 EUR 39
1024 / 512 2048 / 1024 EUR 55
2048 / 512 2-8Mb / 1024 EUR 65
2-8Mb / 512 2-8Mb / 1024 EUR 65**


* Voorwaarde daarbij is dat de verhoogde snelheid op de locatie van de klant leverbaar is, hetgeen afhankelijk is van de afstand tot de telefooncentrale. In die gevallen waar de verhoging niet mogelijk is blijft de klant het huidige maandtarief betalen gedurende het eerste jaarcontract.

** Klanten die reeds aangesloten zijn op de 2-8Mbps/512Kbps snelheid zullen een verhoging van de uploadsnelheid ontvangen naar 1024Kbps (unlimited) en zullen met ingang van de eerste maandtermijn na de upgrade de nieuwe prijs van EUR 65 betalen voor de dienst.

De uploadsnelheid 1024 is niet gegarandeerd en kan liggen tussen 512 en 1024Kbps. Welke snelheid gehaald wordt is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de kwaliteit van de koperdraad (telefoonlijn), afstand tot de centrale, gebruikte apparatuur (modem) en de overboeking. Demon biedt geen enkele garantie t.a.v. de te behalen snelheid.

Voor verdere informatie vragen we u de volgende mededeling van Demon af te wachten. Onze medewerkers van sales, support en customer-service hebben geen additionele informatie.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Budha
Welcome back NiMS


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Budha     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Hier ben ik uitermate gelukkig mee. Ik wist inmiddels al dat de upload zou worden verhoogd, maar dat ik zoveel meer download zou krijgen had ik nooit verwacht.

Way to go Demon / BBned !!

--------------------
Signatures zijn zooooo 2003!

Berichten: 866 | Plaats: Bilthoven | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Budha
Welcome back NiMS


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Budha     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Vanaf vandaag zijn de 'nieuwe' abonnementen bij Demon te bestellen.

Bijzonder is dat het 512 / 256 abo wordt gehandhaaft, maar dat de prijs is gehalveerd naar €19,95 per maand.
De aansluitkosten zijn helaas wel weer terug.

Kijk zelf maar.

--------------------
Signatures zijn zooooo 2003!

Berichten: 866 | Plaats: Bilthoven | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS