Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Yahoo/Overture tegen MSN en Google

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Yahoo/Overture tegen MSN en Google
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Yahoo koopt Overture voor 1,63 miljard dollar in aandelen, om sterker te staan tegenover MSN van Microsoft en Google. Samenwerkingen tussen MSN en Overture lijken ten einde te komen.

Yahoo meldde de overname en dat deed ook Overture. Onder meer Wall Street Journal (betaalde toegang, deels open via Yahoo) New York Times en Cnet berichten erover.

Yahoo betaalt 4,75 dollar in geld en 0,61 aandeel per aandeel Overture. Dat is een premie van slechts 13 procent op de koers van Overture vrijdag, die sloot op 21,50 dollar. De koers van Overture steeg gisteren met 12 procent tot bijna de overnameprijs, het aandeel Yahoo bleef vrijwel gelijk op 32,20 dollar. Overture is sinds juni 1999 aan de Nasdaq genoteerd, eerst nog als GoTo, de eerste aanbieder van betaalde zoekresulaten, voor een bedrag van 95 miljoen dollar.

Overture levert zijn klanten contextgevoelige, betaalde hyperlinks bij zoekopdrachten op internetportalen. Overture is afgelopen jaar vetgemest met de overname van Fast in Noorwegen en de zoekkampioen van de aanvangsjaren van het web, Altavista. Met dit trio bedrijven krijgt Yahoo ijzersterke technologie in handen.

Onlogisch is de overname geenszins, want Overture leverde al de zoekdienst voor Yahoo, terwijl MSN zelf een nieuwe zoekdienst ontwikkelt en Google steeds interessanter wordt voor samenwerking met concurrerende portalen. Overigens werkt ook Yahoo-concurrent Lycos met zoektechnologie van Overture.

Vorige week nog werd een overeenkomst tussen MSN en Overture bekend, maar slechts voor een korte periode van zes maanden. Microsoft werkt immers koortsachtig aan eigen internetzoektechnologie, een verbetering van reeds gebruikte MSN-technologie. Aan de samenwerking tussen MSN en Overture komt een einde zodra Microsoft klaar is.

De portaalstrijd zal zich nog meer toespitsen op betaalde zoekresulaten en lijsten. Al 19 procent van de omzet van Yahoo in het afgelopen kwartaal was toe te schrijven aan het gebruik van Overture op de site.

Yahoo-baas Terry Semel wil met Overture vooral buiten de VS expanderen. Overture opende recent een kantoor in Nederland. Ted Meisel blijft na de overname de baas van Overture.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS