Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Online dating sociaal geaccepteerd

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Online dating sociaal geaccepteerd
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Niet langer proberen slechts de verlegen jongens en meisjes schoorvoetend een afspraakje te bemachtigen via online dating, maar het is een sociaal geaccepteerd verschijnsel met een zeer snelle groei.

Dat concludeerde New York Times afgelopen weekend, nadat ComScore Media Metrix vaststelde dat niet minder dan 45 miljoen behoeftige Amerikanen afgelopen maand een dating-site bezochten. Een half jaar terug waren dat er nog 35 miljoen.

Die 45 miljoen gaven samen tenminste 100 miljoen dollar uit om een partner online te kunnen bemachtigen.

"Online dating, eens beschouwd als een vluchtoord voor de sociaal onbekwamen en als een nogal minderwaardige manier om andere mensen te ontmoeten, wordt snel een onmisbaar onderdeel voor alleenstaande volwassenen van alle leeftijden, achtergronden en interesses", stelt The New York Times vast. Dit aan de hand van de cijfers van het aantal personen die elkaar uiteindelijk in de armen vielen nadat ze online hadden gespeurd naar de ware.

Net als met eBay voor goederen, verlagen ook dating sites de transactiekosten voor vraag en aanbod van partners aanzienlijk. Bovendien staan er veel meer kandidaten ter beschikking en veel meer middelen om de ander beter te leren kennen voor een afspraak, met (soms standaard) vragenlijsten die jagers per e-mail sturen tot en met videofilmpjes met 'cute behaviour' van de kandidaten.

De nadelen blijven evenwel: veel getrouwden die slechts virtueel avontuur zoeken, valse persoonlijke informatie en sekshonger van deelnemers kunnen de online smachtenden naar een serieuze relatie danig op het verkeerde been zetten.

In de VS doen sites als Kiss.com, Match.com (800.000 klanten die maandelijks 25 dollar dokken), Tony.com en Nerve.com goede zaken. Er komen ook steeds geavanceerdere sites, zoals de New York Times schrijft, bijvoorbeeld Eharmony, waar psychologen de lat om de ware te vinden nog een stukje hoger hebben gelegd.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS