Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Veritate blundert met MaxFoodmarket-mailing

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Veritate blundert met MaxFoodmarket-mailing
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
E-mailbedrijf Veritate verstuurde vandaag duizenden internetters een e-mail met reclame voor MaxFoodmarket. Het bedrijf had hiervoor geen toestemming van de eigenaar van deze adressen. Deze had Veritate al moeten vernietigen.

"Tijdens het opschonen van de mailbestanden is door menselijk falen een oude e-mail met reclame van MaxFoodmarket verstuurd", zegt Veritates Willem Stam. Het bedrijf, een deeleneming van Realtime Company (voorheen Newconomy), was tot het faillissement van MaxFoodmarket het bedrijf dat de e-mailmarketing deed.

Veritate vernietigde het Max-adressenbestand niet toen Kortingswinkel.nl half maart de bijna 50.000 e-mailadressen
voor circa 10.000 euro overnam. Het bedrijf was daar wettelijk wel toe verplicht.

Stam: "We waren vanmiddag e-mailadressen van MaxFoodmarket-klanten aan het verwijderen. In plaats daarvan ging er echter een oude reclamemail uit. Noem het een bedrijfsongeval. We nemen maatregelen om dit voor de toekomst te voorkomen."

Harold van Vlissingen van Kortingswinkel.nl zegt niet blij te zijn met de actie van Veritate. "Ze hebben twee dingen verkeerd gedaan. Ze hebben het adressenbestand niet verwijderd, waardoor ze in overtreding zijn, en ze hebben een mailing gestuurd. Dat is vlek op vlek. Alleen wij mogen die gegevens gebruiken."

Van Vlissingen zegt geen formele acties te overwegen in de richting van Veritate. "We hebben afgesproken dat Veritate een excuus e-mail verstuurt naar iedereen die foutief de reclame e-mail heeft ontvangen."

Veritate heeft het excuusbericht inmiddels verstuurd. De tekst luidde: "Als verzendhuis van onze voormalige klant Maxfoodmarket is het er tijdens opschoon-werkzaamheden per abuis een aantal mails verstuurd naar het e-mail bestand van Maxfoodmarket. Wij vragen u deze mail te negeren. Het bestand is inmiddels met succes verwijderd uit onze database."

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS