Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » UPC lijdt flinke schade door illegale internetaansluitingen

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: UPC lijdt flinke schade door illegale internetaansluitingen
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Nu.nl meldt dat kabelconcern UPC het slachtoffer is geworden van grootschalige fraude met internetaansluitingen. Rond de 10.000 personen genieten op dit moment van een gratis, maar illegale, internetaansluiting. Maandelijks kost dit UPC rond de honderdduizenden euro's. De illegale aansluitingen worden aan de man gebracht door een bende die voor eenmalig bedrag een modem levert, abonnementsgelden worden zo niet in rekening gebracht. Tot nu toe wist de politie zes verdachten aan te houden, samen met hun administratie. Met behulp van de gevonden administratie wil UPC illegale gebruikers opsporen en tevens civielrechtelijk aansprakelijk stellen.

----------
Een aantal mensen van UPC hebben een serie modems laten verdwijnen. Van deze modems is officieel aangifte gedaan van diefstal en daarmee was zo'n beetje voor UPC de kous af (verzekering dekt de schade en de kans dat je de daders vindt is toch nihil).
Samen met een aantal mensen van buiten UPC hebben ze met behulp van deze modems internetaansluitingen verkocht aan particulieren. Er kwam dan iemand langs van deze bende en installeerde alles netjes (eigenlijk beter dan UPC het zelf doet). Een van de medewerkers van UPC die in de bende zat, zorgde ervoor dat het MAC-adress van de MODEM voorkwam in de database voor de head-ends. Immers als het modem bij de head-end niet bekend is, zal hij niet werken. (De bezitters van een COM21 modem kennen dit aan de hand van een oranje knipperend lampje als de verbinding met de head-end weg is). Ook zorgde hij ervoor dat de gebruiker een IP-adress kon krijgen. Omdat dit door een medewerker gebeurde viel dat eigenlijk niet op. Een en ander is pas aan het ligt gekomen bij een onderhoudsbeurt. Toen kwamen MAC adressen en IP adressen boven water, die niet bij klanten hoorden. De MAC adressen bleken bij onderzoek te behoren bij de bunch die gestolen was. Bij navraag is men toen op de bende uitgekomen.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS