Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Internet » Microsoft vraagt patent aan voor onderdelen .NET

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Microsoft vraagt patent aan voor onderdelen .NET
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Microsoft is op dit moment bezig met het aanvragen van een verregaand patent op een aantal van de functies van zijn .NET-technologie, zo meldt C|Net. Het patent zou het gebruik van API's, het omgaan met XML en het omgaan met data van verschillend bronnen omvatten. Het bedrijf weigerde om zijn plannen verder toe te lichten. Advocaten, gespecialiseerd in intellectueel eigendom, bevestigden echter dat dit patent Microsoft de macht zal geven om te beslissen over hoe en wanneer software-ontwikkelaars zich kunnen verbinden aan het .NET-initiatief, mocht het worden goedgekeurd.

Microsoft .NET logo (klein)Dit patent is een van de vele .NET-gerelateerde patenten die Microsoft aanvraagt. Door het patenteren van de software volgt het bedrijf het spoor van andere grote bedrijven, die de afgelopen jaren patenten hebben nagestreefd op hun ontwikkelingen. Software-ontwikkelaars gebruiken het patent steeds meer om het gebruik van hun intellectuele eigendom in handen te houden. Sommige ontwikkelaars vrezen dat deze trend zal leiden tot een situatie waarin een aantal bedrijven alle patenten in handen hebben, waardoor zij de richting van standaarden kunnen bepalen.

Een van de personen aangesloten bij het W3C zegt dat het erg moeilijk is om commentaar te geven op de patentplannen van Microsoft. Het W3C is bezig met het ontwikkelen van een beleid, dat de organisatie toestaat gepatenteerde technologie in hun standaarden toe te voegen. Dit alles mits het ontwikkelende bedrijf toezegt, dat voor het gebruik van deze technologie geen royalties betaald hoeven te worden. Eerder hebben zowel Microsoft als IBM toegestemd met deze regeling. De open-source software ontwikkelaars zijn echter minder blij met deze ontwikkeling. In hun mening probeert Microsoft de ontwikkeling van open-source toepassingen voor Webservices te dwarsbomen. Zij werken dan ook hard aan een open-source variant van .NET, dat zou moeten werken op Linux en Unix OS.

(tweakers)

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS