Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Veiligheid » Grootste spamgolf raakt Nederland

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Grootste spamgolf raakt Nederland
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Het lijkt er op dat deze spamrun de grootste in Nederland ooit is", zegt het Nederlandse beveiligingsinstituut Surfnet-CERT. Het gaat om een Neo-Nazisme-mail die is verstuurd op de dag van de Europese verkiezingen.
Hoe veel last een reeds bekend virus kan veroorzaken bleek gisterenmiddag toen honderdduizenden Nederlanders gespamd werden met onder meer Duitse haatdragende teksten.

De combinatie van een nieuw virus via een spamgolf zorgde ervoor dat veel Nederlandse computers open zijn gezet als gastheer voor malafide praktijken. Onbekende spammers verstuurden gisteren immense hoeveelheden spam en Duitse racistische teksten. De bron van de ellende was de zevenhonderdste variant van het w32/sdbot-wormvirus, een virus waarvan de broncode via internet vrijelijk beschikbaar is.

De spammers en de virusschrijver zijn nog niet geïdentificeerd en de spamgolf is vooralsnog geluwd.

Sinds gisterenochtend werden Nederlandse e-mailbussen vervuild met Duitstalige e-mails met titels als 'Bankrott des Gesundheitswesens durch Auslaender!', 'EU Beitritt der Tuerkei?' en 'Augen auf! (So sieht es aus!) :Id:xxxx:'. Vele andere varianten circuleren. De afzenderadressen, veelal Nederlands, worden willekeurig gekozen door het virus. Het wormvirus kan zich verspreiden via open poorten omdat internetgebruikers hun virusscanners en Windows-software niet bijgewerkt hebben.

Surfnet-CERT meldt eveneens: "Gezien de bounces lijkt de adreslijst te dateren van voor de vorige verkiezingen voor de tweede kamer. Wij hebben namelijk bounces gehad voor een groot aantal @tweedekamer-adressen met namen van oud-leden van de tweede kamer."

De waarschuwingsdienst van de overheid, Govcert, weet de spamvloed nog niet te melden, noch Virusalert.nl.

De gebruikers van discussiegroep Nl.internet.misbruik zijn onder de indruk van de combinatie wormvirus-spamrun: "Deze spammers beschikken over een leger zombie-hosts waar je duizelig van wordt".

Zombies zijn met virussen geïnfecteerde computers die enkel korte tijd gebruikt worden voor het versturen van grote hoeveelheden spam of het plegen van DDOS-aanvallen op grote computersystemen.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS