Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Veiligheid » Netsky-maker stopt, toch nieuwe varianten

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Netsky-maker stopt, toch nieuwe varianten
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Hoewel de maker van het Netsky-virus vorige week aankondigde dat hij geen nieuwe varianten meer zou maken, zijn die toch opgedoken.

Na elf versies van het Netsky-virus vond de maker ervan het wel welletjes. In de tekst die in de code van het elfde virus (Netsky.K) verstopt was, kondigde hij aan op te houden met het maken van nieuwe Netsky-virussen.

Tegelijkertijd kondigde de virusmaker aan dat hij de code van het virus zou publiceren. Sindsdien zijn er twee nieuwe varianten opgedoken: Netsky.L en Netsky.M. Volgens virusdeskundigen zijn deze nieuwe versies het werk van andere virusmakers.

Dat de maker van de eerdere Netsky-varianten niet achter de nieuwe versies zit, zou volgens Graham Cluley van het antivirusbedrijf Sophos onder meer blijken uit het ontbreken van een verwijzing naar Skynet.

Skynet is de naam die de oorspronkelijke maker van de virussen aan zijn 'creaties' gaf. Virusbestrijders plakken doorgaans een andere naam op een virus dan een virusschrijver zelf doet - in dit geval Netsky.

Ook ontbreekt in de nieuwe versies van Netsky het gescheld op de maker van de verschillende Bagle-virussen. De makers van Netsky en Bagle vochten de afgelopen weken via scheldpartijen in de broncode van hun virussen een privé-oorlogje uit.

Graham Cluley van Sophos verklaart tegenover CNet dat hij denkt dat de code van Netsky via een e-maillijst is verspreid. "We hebben geen bewijs dat de code is opgedoken, maar we vermoeden dat een klein aantal mensen over de code beschikt."

Sommige makers van computervirussen geven - soms samen met andere virusschrijvers - e-zines uit waarin ze nieuwe virusontwikkelingen bespreken en de code van virussen publiceren.

Mikko Hypponen van virusbestrijder F-Secure wijst erop dat het ook mogelijk is dat de maker van de eerdere versies van Netsky wél achter de nieuwe varianten zit, maar het wil laten voorkomen alsof hij er niets meer mee te maken heeft.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS