Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Veiligheid » ‘Scholen verzwijgen geweld’

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: ‘Scholen verzwijgen geweld’
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Veel scholen zwijgen over gewelddadige incidenten, stelt minister Van der Hoeven van Onderwijs.
De minister vindt dat te veel scholen niet genoeg werk maken van de geweldsbestrijding. Daarom kan de moord op leraar Hans van Wieren niet als een incident worden beschouwd, zei Van der Hoeven.

“Op een te groot aantal scholen wordt geweld door de directie verbloemd. Er zal meer moeten worden ingegrepen. Als de schoolleiding dit niet serieus neemt, kunnen er onveilige situaties ontstaan.”

Uit een recent onderzoek van de Algemene Onderwijsbond (AOB) blijkt dat veel docenten zich niet door de leiding gesteund voelen bij de aanpak van agressieve leerlingen.

De Besturenraad, de vereniging van besturen en directies in het christelijk onderwijs, vindt het verwijt van Van der Hoeven niet helemaal terecht. Weliswaar durfde een paar jaar geleden nog geen enkele school naar buiten te komen met gewelddadige incidenten, nu doen veel meer scholen dat, aldus een woordvoerster. “Maar dat is nog maar heel vers. Het is nog maar pas losgekomen.”

De raad is het met de minister eens dat geweld op scholen niet in de doofpot gestopt mogen worden, maar vindt wel dat scholen meer tijd moeten krijgen om open met agressie om te leren gaan.

Directeur P. Geelkerken van VOS/ABB, de vereniging van openbare schoolbesturen en management, vindt de reactie van de minister te kort door de bocht. Juist het Terra College was heel open over geweld op school, en uitgerekend daar valt een dode. Volgens Geelkerken laat dat zien dat agressie geen probleem van de scholen alleen is, maar van de hele maatschappij.

Ook premier Balkenende vindt het geweld op scholen een maatschappelijk probleem. “Er zijn groepjes jongeren die geen begrip hebben voor waarden als respect en het afzien van geweld. De samenleving mag daar niet voor buigen."

Maar de premier vindt dat scholen en ouders in de eerste plaats verantwoordelijk zijn om het geweld te voorkomen, en niet het kabinet.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS