Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Veiligheid » Nepmedicijnen vinden weg naar apotheek

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Nepmedicijnen vinden weg naar apotheek
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Apothekers krijgen steeds meer te maken met nepmedicijnen. Criminele bendes lijken erg makkelijk een weg te vinden op de legale markt.

In Nederland zijn minstens vijf criminele netwerken bezig met de productie, de distributie en de verkoop van namaakmedicijnen. Dit maakte de hoofdinspecteur voor de Farmacie, J.Hansen in het actualiteitenprogramma NOVA bekend.

Om de vervalste medicijnen in de schappen van de apotheken te krijgen, gebruiken de bendes dekmantelbedrijven die ook vergunningen hebben voor het handelen in legale middelen.

Twee jaar geleden moesten er 100.000 tubes namaakcrème tegen eczeem uit de schappen van de apothekers gehaald worden. Dit werd in alle stilte gedaan om commotie te voorkomen.

Met de handel in namaakmedicijnen is alleen al in Europa ruim 1 miljard euro gemoeid. Het grootste deel hiervan wordt verdiend door de illegale handel in viagra-pillen, haargroeimiddelen en afslankpillen via het internet.

De illegale verkoop via de apotheek is een relatief nieuw verschijnsel. In Derde Wereldlanden komen deze praktijken al langer voor, maar de Inspectie voor de Gezondheidszorg had nooit verwacht dat dit ook in Europa en de VS kon plaatsvinden.

De handel in nepmedicijnen rukt snel op, zo stelt de Inspectie. In Duitsland moesten kort geleden grote hoeveelheden cholesteroltabletten uit de schappen gehaald worden, omdat deze vervalst bleken te zijn. En ook uit de VS krijgt de Inspectie steeds meer aanwijzingen over illegale praktijken binnen de farmaciewereld.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat voor de Inspectie de in beslag genomen medicijnen onderzoekt, ziet een duidelijke verbetering van de namaakmedicijnen. De medicijnen zelf en de verpakkingen blijken steeds moeilijker te onderscheiden van de echte middelen.

Er moet snel een plan gemaakt worden om de bendesaan te pakken. Op dit moment stelt de bestrijding op Europees niveau nauwelijks iets voor. De Inspectie pleit voor een Europese databank waar alle landen informatie uit kunnen putten. Ook moet Europol een belangrijke rol spelen in de aanpak van handelaren in namaakmedicijnen.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS