Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Hardware » Namaak Athlon XP's en GeForce-kaarten opgedoken

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Namaak Athlon XP's en GeForce-kaarten opgedoken
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Al in de beginperiode van onze site, behandelden we een bericht over namaak computerspullen. Daarna kwamen de goed overklokbare AMD Athlon-processors in opspraak, omdat deze voor een hogere rating verkocht werden, dan de rating welke ze uit de fabriek hadden gekregen. Helaas is de AMD Athlon-processor weer in de handen gevallen van een vervalser en het heeft zo'n vorm aangenomen dat AMD zich verplicht voelt om de aandacht hierop te vestigen. Het bedrijf waarschuwt hierbij om uit te kijken, indien er niet bij geautoriseerde dealers AMD-processors worden gekocht.

De zaak werd aan het rollen gebracht, nadat er een paar weken geleden er een bericht verscheen op The Inquirer, waar gesproken werd over een vervalste Athlon XP 2400+. Inmiddels heeft AMD de processor gecontroleerd, waaruit dus gebleken is dat er helaas gemodificeerde processors in omloop zijn. Het blijkt dat het serienummer van namaakprocessor niet eens voorkomt in de database van AMD. Daarnaast is er bewijs gevonden voor aanpassingen aan de door laser behandelde onderdelen van de processor.

Op de onderstaande plaatjes zijn de minimale verschillen te zien tussen een echte Athlon XP-processor en een namaak versie. Op beide foto's zijn linkse processors, de vervalste. Dat valt op te maken uit onder andere de hogere positie van de tekst op het zwarte etiket en de verschillen in de L11-bruggen. Beide plaatjes zijn beter te bekijken door erop te klikken. Dit zijn niet de enige verschillen die ontdekt zijn, zo is het core-voltage te hoog en zijn er ook aanpassingen gemaakt aan de L3-bruggen. Deze en andere bijbehorende foto's zijn te bezichtigen op de site www.overclock.co.uk.


Helaas zijn de namaakspullen niet beperkt gebleven tot één fabrikant, ook de GeForce-videokaarten zijn ten prooi gevallen aan vervalsers. Op Heise.de valt namelijk te lezen dat er een NoName-videokaart met het logo Bingo is opgedoken, waarbij er vermeld wordt dat er een MX440 8X onder de verpakking gevonden kan worden. Nu er zijn er wel degelijk GeForce MX440 8X -kaarten op de markt, maar deze maken geen gebruik van een SiS-chipset.

Het geheel is zeker met enige professionaliteit gefabriceerd, zo laat de kaart na installatie op het eerste gezicht niets vreemd zien. De kaart wordt gewoon geïnstalleerd onder de naam GeForce MX440, alleen indien er naar de specificaties wordt gekeken, valt de SiS-aanduiding op. Uiteraard wil het installeren van de Detonator-drivers helemaal niet lukken.

Indien men in de afgelopen acht weken een GeForce MX440-videokaart heeft aangeschaft, wordt er aangeraden deze eens nader te controleren op hun echtheid. Bij ontdekking van de bovenstaande aanwijzingen of als men onzeker is over de echtheid van de videokaart, kan men contact opnemen met de winkelier en wordt de kaart omgeruild voor een authentieke versie van de kaart.

(tweakers)

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS