Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Hardware » 'SMS-commando fataal voor Siemens telefoon'

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: 'SMS-commando fataal voor Siemens telefoon'
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Siemens telefoons blijken vatbaar voor storing door een sms-bericht met een bepaald commando. Sommige typen telefoons raken zelfs helemaal buiten gebruik, maar uit testen blijkt de berichtgeving enigszins overdreven.

In verschillende forums over mobiele telefoons dook de afgelopen dagen het bericht op dat een sms met de letterlijke inhoud %English de telefoons uit de 35-serie volledig buiten gebruik stelden. Ook telefoons uit de 45-serie zouden vastlopen.

Volgens sommige internetpublicaties zou de S45 buiten gebruik raken, en kost het minstens twee minuten werk om deze weer aan de gang te krijgen.

We testen de vermeende crash door het bericht %English te sms-en naar de telefoon. Rook en vlammen bleven uit, maar ook na enkele pogingen bleek de telefoon niet in staat om het gewraakte sms-je te openen. Ondertussen bleef de telefoon 'hangen'. Na het wissen van het bericht was de lucht geklaard. En ook het 'terugklikken' naar het menu blijkt genoeg om de telefoon weer te laten functioneren.

Door een beveiligingsgat in de telefoons is het mogelijk om een intern commando voor de menu-instelling te sms-en aan de telefoon. Te verwachten valt dat er nog veel meer interne commando's zijn waardoor de telefoon van slag kan raken. Volgens Siemens moeten mobiele operators maatregelen treffen om het bewuste commando uit de sms-stroom te filteren. Klantenservice van Siemens maakt geen enkele melding van het euvel.

Telefoons uit de 35-serie blijken wel volledig vast te lopen, zo schijft onder andere ZDnet UK. Bij gebrek aan deze telefoons konden we dit niet testen. Een manier om het euvel op te lossen is om sim-kaart in een andere telefoon te stoppen, en de bewuste sms te wissen.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS