Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Computers » Hardware » Horlogemakers tussen hoop en vrees vanwege Microsoft

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Horlogemakers tussen hoop en vrees vanwege Microsoft
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Een nieuwe rivaal of een 'business opportunity'? Microsoft dringt de markt van horloges binnen met zijn nieuwe technologie genaamd 'SPOT', ofwel Smart Personal Objects Technology.

Microsoft kondigde gisteren een nieuwe technologie voor onder meer polshorloges aan. Bill Gates noemde zelfs koelkastmagneten als ontvanger voor de Spot-berichtjes.

De techniek van bijvoorbeeld Timex, dat ook al sinds jaar en dag datahorloges maakt, kan wel eens overbodig worden. In tegenstelling tot de Spot-technologie, werkt een Timex datahorloge alleen als dit tegenover een computer wordt gehouden. Speciale software zendt vervolgens afspraken en dergelijke uit Outlook naar het horloge. Tegenover Reuters zegt een directeur van Timex belangstelling te hebben voor de Spot-techniek.

Casio maakt een horloge dat werkt met een vergelijkbare techniek die ze 'Wave-ceptor' noemen. Met Wave-ceptor is het mogelijk om berichtjes- en zelfs foto's op een horloge te ontvangen. Daarnaast heeft ook Palm een overeenkomst gesloten met Fossile om datahorloges te ontwikkelen.

Maar sinds de komst van mobiele telefoons is de markt voor deze Wave-ceptor niet bepaald spannend, zo vertelt een woordvoerder van Casio aan Reuters. Buiten Japan lijken horloges met Wave-ceptor nauwelijks verkocht te worden.

Als Microsoft een nieuwe markt binnendringt, gaat dat nooit zonder problemen voor de traditionele marktpartijen. Volgens Reuters is er nu nog geen standaard, iedere producent heeft zijn eigen systeempje. Microsoft kan vanwege haar financiele kracht, een eenduidige semi-open standaard afdwingen in de prille markt van 'computerhorloges'.

Een lezer van Planet Multimedia lijkt weinig vertrouwen in de 'Microsofthorloges' te hebben en omschreef dit in typerende Microsoft kritiek:

'Het horloge wordt uitgerust met een Start-menu, zodat je eenvoudig via 3 klikken de tijd kunt zien...
Maar het meest revolutionaire is de nieuwe tijdshantering gedoopt .Net-Time: De nieuwe uitvinding van Microsoft verdeelt de dag in 1000 eenheden en overal ter wereld lopen de horloges gelijk...
Verder wordt het apparaatje uitgerust met een hip BlueScreen(c) backlight. Om deze verlichting in en uit te schakelen bouwt Microsoft 3 handige functietoetsen in: Control, Alt en D.
Voor degenen die liever een ouderwets uurwerk bezitten, biedt Microsoft een optioneel Legacy-pakket (99 dollar) aan. Dit programma, dat actuele uren- en minutenwijzers laat zien, kan eenvoudig via een DOS commando worden opgeroepen.'

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS