Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Muziek » Algemeen » 'Verder dalende cd-verkopen door piraterij'

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: 'Verder dalende cd-verkopen door piraterij'
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Voor het vierde achtereenvolgende jaar is de omzet uit geluidsdragers gedaald in Nederland. De branche klaagt nog altijd over muziekpiraterij.

Positief punt is de verkoop van muziek-dvd's. De omzet verdubbelde hiervan bijna en vormde zo de 'pleister op de wonde', aldus brancheorganisatie NVPI. Het nieuwe medium kon echter niet voorkomen dat de omzet in de totale audiomarkt met 5 procent daalde naar een totaal van 443,9 miljoen euro.

De Nederlandse consument kocht hiervoor 33,2 miljoen cd's, singles en dvd's, 3 procent minder dan in het jaar daarvoor. Het verschil in daling tussen omzet en stuks wordt veroorzaakt door een prijsdaling van cd-albums. De gemiddelde prijs van cd-albums daalde van 14,36 euro in 2002 naar 13,60 euro in 2003.

"Illegaal uitwisselen van muziek, (semi)commerciële piraterij en de vele digitale kopieermogelijkheden zetten de audio-industrie onder druk", aldus de NVPI.

De organisatie heeft evenwel hoge verwachtingen van het groeiende aanbod aan legale muziekdiensten. De NVPI wijst op 'de successen' van Amerikaanse diensten als Apple iTunes, Napster en Rhapsody in de Verenigde Staten. Deze diensten gaan vermoedelijk in de eerste helft van dit jaar hun aanbod ook buiten de VS aanbieden.

In Europa zijn op dit moment ruim dertig websites waar mensen legaal muziek kunnen downloaden, aldus de NVPI. In Nederland zouden ruim 250.000 muziekwerken legaal te verkrijgen zijn op websites als Yeahronimo.com, Tiscali.nl, Noordzeemsn.nl en Planet.nl.

De brancheclub, die ruim vijftig grote en kleine platenmaatschappijen vertegenwoordigt, verwacht dat het aantal beschikbare songs dit jaar 'sterk zal toenemen'.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS