Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Muziek » Algemeen » RIAA: alleen p2p-grootverbruikers zijn het doelwit

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: RIAA: alleen p2p-grootverbruikers zijn het doelwit
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De belangenorganisatie voor de Amerikaanse muziekindustrie RIAA zal alleen gerechtelijke stappen ondernemen tegen individuelen die illegaal grote hoeveelheden muziek verspeiden via p2p-netwerken, zo meldt Reuters. De organisatie schrijft dit als antwoord op een brief van senator Norm Coleman die bang was dat rechtszaken schade zouden toebrengen aan onschuldige of onwetende personen. De Republikein vindt het antwoord bevredigend en heeft van de RIAA een compleet dossier gekregen over de uitgegeven dagvaardingen. Hij is er naar eigen zeggen van overtuigd dat het illegaal verspreiden van muziek een grote economische impact heeft.

De RIAA gaat in zijn brief ook in op de methodes die worden gebruikt bij het opsporen en bestrijden van illegale muziekuitwisseling. Zo zouden miljoenen instant messages worden verzonden naar gebruikers van p2p-software en muziekstukken van aanbieders worden gedownload. Een medewerker van de organisatie beoordeelt vervolgens de informatie, waarna eventuele stappen worden ondernomen. NetCoalition, een groep van honderden Amerikaanse internetproviders, vindt de uitleg van de RIAA allesbehalve duidelijk. De groep wil gedetailleerde informatie over de software die gebruikt wordt bij het opsporen en over de besluitvormingen rond het al dan niet vervolgen van personen.

(tweakers)

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
aanvulling hierop:

RIAA: we pakken alleen de grote vissen

Bij het aanpakken van muziekaanbieders op Kazaa richt de RIAA zich alleen op de mensen die 'substantiële hoeveelheden' muziek aanbieden.

De Recording Industry Association of America (RIAA) heeft het 'in geen enkele zin voorzien op de kleine gebruikers', schrijft de Amerikaanse brancheorganisatie voor de muziekindustrie in een brief aan senator Norm Coleman. Dit meldt persbureau Reuters.

Alleen de grote vissen worden aangepakt, bezweert de RIAA. Dit lijkt in tegenspraak met eerdere berichten. Er zou in sommige dagvaardingen sprake zijn van slechts vijf aangeboden nummers.

Tot nu toe heeft de muziekorganisatie 1.075 dagvaardingen de deur uitgedaan. Naar eigen zeggen heeft de RIAA miljoenen instant messages gestuurd naar Kazaa-gebruikers gestuurd om hen te wijzen op het auteursrecht.

Ook in Nederland zegt de Stichting Brein zich op grote aanbieders te willen richten bij de aanpak van Kazaa-gebruikers.

[BRON: WebWereld]

Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Bedrijven willen downloadboete 12-jarige betalen

Enkele Amerikaanse internetbedrijven willen de geldboete een 12-jarige muziek-downloadster betalen. Ze kreeg deze week 2000 dollar boete van de RIAA, de Amerikaanse organisatie die opkomt voor de belangen van de muziekindustrie.

Het meisje Brianna Lahara is een van de 260 mensen die aangeklaagd is door de RIAA. Deze mensen hebben per persoon meer dan duizend muzieknummers gedownload met behulp van computerprogrammas als Kazaa en Grokster. De fabrikanten van deze programma's hebben zich verenigd in P2P United en willen de boete van het meisje betalen.

Niet alleen P2P United wil wat betekenen voor het meisje. Zo zegt diskjockey Bruce Wease uit New York dat hij het bedrag ook wel wil betalen. Verder mag het meisje van de online muziekwinkel MusicRebellion ter waarde van 2000 dollar (legale) muzieknummers downloaden.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS