Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Naam prinsesje lijkt uitgelekt via site koninklijk huis

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Naam prinsesje lijkt uitgelekt via site koninklijk huis
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Hoewel prins Willem-Alexander de naam van zijn kind pas dinsdagochtend wereldkundig wil maken, lijkt de naam van het prinsesje al te zijn uitgelekt. Dankzij een controle van zogeheten IP-adressen op de officiële site van het koninklijk huis komt de naam Catharina Amalia bovendrijven.

Als je het IP-adres voor de site www.koninklijkhuis.nl opvraagt krijg je een bepaald IP-adres (193.78.30.30). Vervolgens vraag je op voor welke sites dit IP-adres nog meer wordt gebruikt, dan verschijnt een interessante lijst van namen.

De sites www.catharina-amalia.nl/ en www.prinsescatharina-amalia.nl/ staan sinds 7 december geregistreerd op naam van de Stichting Sigillis Regiis Praesidio. Deze stichting is in het leven geroepen om de Oranjes te beschermen tegen commerciële uitbuiting. In 2002 registreerde Sigillis Regiis Praesidio de naam Eloise, de dochter van Constantijn en Laurentien.

De geregistreerde sites van de jongste Oranje-telg linken door naar een pagina op de site van het koninklijk huis. De sites kunnen momenteel moeilijk oproepbaar zijn of foutmeldingen geven.

De naam Amalia duikt een aantal maal op in de stamboom van het geslacht Oranje-Nassau. De beroemste is de vrouw van Frederik Hendrik (1584- 1647): Amalia van Solms (1602 - 1675). De meest recente is Amalia van Sachsen-Weimar (1830-1872). Zij was de eerste vrouw van prins Hendrik (1820-1879). Prins Hendrik is de oom van koningin Wilhelmina. De andere afgeleide is Henriette Amalia van Anhalt-Dessau (1666-1726). Zij was de moeder van Johan Willem Friso (1687-1711).

Wie heel diep in de stamboom van de Oranjes duikt komt ook een keer de combinatie Catharina Amalia tegen. De achter-achterkleinzoon van Willem van Oranje, Philipp van Hesse-Philippsthal, trouwde Catharina Amalia van Solms-Laubach. Zij was op haar beurt familie van Willem van Oranje. Niet echt verwonderlijk omdat een groot deel van de Europese adel familie van elkaar was.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS