Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Offensief tegen drugs in verkeer in Amsterdam

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Offensief tegen drugs in verkeer in Amsterdam
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De Amsterdamse politie maakt korte metten met drugsgebruikers die achter het stuur kruipen en voor levensgevaarlijke situaties in het verkeer zorgen.

Het offensief tegen drugs in het Amsterdamse verkeer is een van de speerpunten van de dienst Verkeerspolitie. Vorig jaar blijken 1400 drugsgebruikende automobilisten in de hoofdstad tegen de lamp te zijn gelopen.

Zij konden allemaal hun rijbewijs inleveren, terwijl de politie hun vergrijpen ook bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) meldde om het roze papiertje voor drie jaar ongeldig te verklaren.

„Het gros van deze verzoeken nemen wij over”, zegt CBR-woordvoerder H. van Thijn. „Deze mensen krijgen een medische keuring en als blijkt dat ze regelmatig gebruiken, raken ze drie jaar hun rijbewijs kwijt. Na die periode wordt opnieuw bekeken of iemand weer geschikt is om een auto te besturen.”

Dat Amsterdam op dit gebied een zeer streng beleid hanteert, bewijzen de landelijke cijfers van het CBR. Vorig jaar deden politiekorpsen in totaal 6334 verzoeken om rijbewijzen in te vorderen vanwege drugs-, medicijn- of alcoholgebruik.

Van hen raakten 3715 bestuurders hun rijbevoegdheid voor drie jaar kwijt. „Amsterdam heeft met dat aantal van 1400 alleen al op het gebied van drugs heel veel verzoeken gedaan”, bevestigt Van Thijn.

Het CBR wordt alleen ingeschakeld als de politie wil dat het rijbewijs voor drie jaar wordt ingenomen.
In zaken met bijvoorbeeld incidentele alcomobilisten beslist justitie en kan het papiertje na enkele dagen alweer worden teruggeven.

De politie hoeft een drugsgebruiker niet eens op heterdaad te betrappen. Ook als iemand bij de politie bekend staat als een gebruiker die regelmatig als bestuurder van een auto of motor wordt gesignaleerd, kan het CBR na een melding een onderzoek naar de geschiktheid van de chauffeur instellen.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Bezoeker dancefeest dood na gebruik drugs

Een 43-bezoeker is zondagochtend vroeg op een dancefeest in Amsterdam onwel geworden en overleden. De politie vermoedt dat de man partydrugs heeft ingenomen. Het gaat om een bezoeker van een dansgelegenheid aan de Daniël Goedkoopstraat.

De man werd rond 05.00 uur onwel. Medewerkers van hulpdiensten, die volgens de politie binnen een kwartier ter plaatse waren, probeerden de man nog te reanimeren maar dat mocht niet baten.

Volgens de politie is de bezoeker waarschijnlijk bezweken aan een combinatie van inspanning en partydrugs. Ook bestaat het vermoeden dat de man al hartklachten had. Justitie overweegt nog of er sectie op het stoffelijk overschot moet worden verricht.

Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS