Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Vendex KBB zet aanval in tegen winkeldiefstal

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Vendex KBB zet aanval in tegen winkeldiefstal
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Detailhandelsconcern Vendex KBB (V&D, Dixons, Dynabite, Bijenkorf en HEMA) begint een groot offensief tegen winkeldiefstal. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf vrijdag gezegd. Vendex KBB derft door de diefstallen op jaarbasis circa 100 miljoen euro.

Er komen mobiele interventieteams om winkeldieven staande te houden, rampalen voor filialen van Dixons en Dynabite en zeer intensieve cameracontrole in de warenhuizen. De kosten voor preventie liggen op circa 40 miljoen euro. Hoewel bij V&D bezuinigd moet worden en diverse projecten in de koelkast zijn gezet, gaat de aanval tegen winkeldiefstal door.

De zogeheten retail-interventieteams worden ingezet om bendes op te sporen. Een proef in de filialen van V&D in Eindhoven, Den Haag en Noord-Holland is volgens het bedrijf zeer succesvol verlopen. Deze teams bestaan uit drie of vier mensen, die opgeroepen kunnen worden. ,,We hebben bendes opgerold'', aldus de woordvoerder.

De ordeteams mogen mensen aanhouden en hebben overleg met de politie. De mobiele teams komen in heel Nederland. Deze maand begint de vorming ervan. Als eerste worden ze bij de warenhuizen ingeschakeld. Later kunnen ook de overige winkels van het concern hieraan meedoen.

Vendex KBB wil voor puien van de ketens Dixons en Dynabite rampalen plaatsen. Dat is volgens de woordvoerder mogelijk, nu de rechter heeft bepaald dat een winkelier zijn palen mag laten staan, hoewel de betrokken gemeente dat niet zag zitten. ,,We kijken hierbij vooral naar winkels met een hoog risico.''

Verder wil Vendex KBB in filialen van V&D een groot aantal camera's installeren. Het mag volgens de woordvoerder niet gebeuren dat iemand die bij Hema na fraude ontslagen is, vrolijk weer bij V&D aan de slag gaat. Het concern voert nog overleg met het College van Persoonsbescherming. Als het aan Vendex KBB ligt, komt er een registratiesysteem voor alle winkelbedrijven in Nederland.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS