Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Eerste herftststorm geeft veel overlast

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Eerste herftststorm geeft veel overlast
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De eerste herfststorm van dit najaar heeft gisteren in ons land tot veel ongemakken geleid. Vooral het weg-, trein-, en vliegverkeer ondervond veel hinder. Voor zover bekend vielen er geen gewonden. Wel was er sprake van veel materiële schade.

Op tal van plaatsen hadden brandweer, politie en gemeentediensten de handen vol aan omgewaaide bomen, takken en afgevallen dakpannen. Ook vielen op sommige plaatsen hekwerken rond bouwplaatsen en verkeersborden om.

Er stonden tijdens de ochtendspits zoŽn 65 files met een totale lengte van ruim 300 kilometer.

Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) veroorzaakten harde windstoten en hevige regen- en hagelbuien een groot aantal aanrijdingen op de snelwegen.

Blikseminslag
Mensen met caravans en aanhangers werd afgeraden gebruik te maken van de Oosterscheldekering in Zeeland. Het treinverkeer liep op een aantal trajecten vast. Tussen Hoofddorp en Leiden konden geen treinen rijden wegens een omgevallen boom op de rails.

Ook blikseminslag zorgde voor veel vertragingen bij de spoorwegen. Hierdoor vielen treinen uit tussen Venlo en Venray. Op het traject Rotterdam-Hoek van Holland raakten door blikseminslag tenminste tien overwegen ontregeld.

De luchthaven Schiphol had eveneens te kampen met de najaarsstorm. Door de harde rukwinden konden gisterochtend slechts twee start- en landingsbanen gebruikt worden in plaats van drie. Daardoor liep het vliegverkeer urenlange vertragingen op.

De veerboot Stena Discovery raakte gisternacht vanwege het slechte weer uit koers op de Nieuwe Waterweg. Hierbij raakte het schip, vermoedelijk door de sterke vloedstroom, een meerpaal die een gat van 8 vierkante meter in de romp sloeg.

Twee vrachtwagens aan boord raakten daarbij beschadigd. De 280 passagiers en 47 bemanningsleden aan boord bleven ongedeerd.

In Zaandam werd het dak van een 400 meter lange loods door een windhoos weggeblazen. De politie zette de omgeving af omdat er asbest was vrijgekomen. In de regio Amsterdam kwamen er bij de politie en brandweer zoŽn twintig meldingen van omgewaaide bomen en afgevallen dakpannen. Volgens meteoroloog Kees Keulemans van Weerbureau HWS was de eerste herfststorm niet uitzonderlijk. „Het hoort bij de tijd van het jaar. We hebben op sommige plaatsen een windkracht 8 tot 9 gemeten.”

HWS verwacht ook voor vanmiddag en vanavond onstuimig weer met zware windstoten. Vooral het kustgebied zal daar hinder van kunnen ondervinden.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS