Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Vrouw sterft na ruzie met winkelpersoneel

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Vrouw sterft na ruzie met winkelpersoneel
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Een 43-jarige vrouw is maandagavond in het ziekenhuis overleden, nadat zij door een groep jongeren en medewerkers van een Amsterdamse supermarkt was geslagen en geschopt.

De vrouw, blonde Anja geheten en sprekend met een Duits accent, was een bekende in de woonwijk De Pijp. Zij was alcoholiste en aan de drugs. De jongens zaten achter haar aan omdat zij waarschijnlijk bier had gestolen in het filiaal van supermarkt Dirk van den Broek aan de Eerste Van der Helststraat.

Vrouw dood
Jonge medewerkers van de supermarkt in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar gingen de vrouw achterna en kregen op straat hulp van enkele kornuiten. De groep van ongeveer twaalf jongeren sloeg en schopte vervolgens op de vrouw in.

Het weerloze slachtoffer werd door niemand geholpen en onder het toeziend oog van haar twee lievelingen, de honden Rambo en Sascha, werd zij afgetuigd, terwijl ze op de grond lag. Daarbij is ze volgens de politie ook met een stoel geslagen. De zwaargewonde vrouw wist zich nog naar het terras van café ´t Paardje even verderop te slepen, waar zij op een stoel in elkaar zakte.

De exacte doodsoorzaak moet nog worden vastgesteld tijdens sectie op het lichaam.

„We hoorden veel tumult buiten en zagen allemaal jongeren rennen”, zegt barkeepster Laura van ´t Paardje. „Even later zag ik die vrouw bij ons op het terras zitten met politiemensen om haar heen. Ik kende haar wel, een zonderlinge vrouw die altijd met haar honden liep. Een herder en een klein lief zwart beestje. Ik dacht dat ze onwel was geworden.”

In de buurt is geschokt gereageerd op de dood van de vrouw. Op de hoek van de Daniël Stalperstraat is een soort van gedenkplaats ingericht.

Vijf verdachten zijn opgepakt en zitten nog vast. De politie zoekt nog naar andere betrokkenen. Volgens justitiewoordvoerder R. Meulenbroek wordt morgen beslist of de minderjarige verdachten voor de rechter-commissaris moeten verschijnen.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Dit is echt zo belachelijk triest. Van mij mogen ze die jongelui enkele jaren in de bak gooien.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Mishandeling leidde tot dood winkeldief

Anja, de 43-jarige vrouw die maandagavond overleed bij na een incident bij een Dirk van den Broek supermarkt in Amsterdam, is door geweld om het leven gekomen. Dit heeft het sectierapport woensdag uitgewezen.

Anja zou bier en hondenvoer hebben gestolen in de supermarkt. Meerdere personeelsleden achtervolgden haar en deelden klappen en schoppen uit aan de vrouw. De politie arresteerde maandag vier medewerkers Dirk van den Broek, 19, 18, 18 en 17 jaar oud. Dinsdag werd nog een jonge man van 19 jaar aangehouden.

Officieel staat nog niet vast of de vrouw heeft gestolen. Ook geluiden dat omstanders zich met de kwestie bemoeiden en mogelijk geweld hebben gebruikt. leidden woensdag niet tot meer arrestaties.

Burgemeester J. Cohen sprak woensdag in de gemeenteraad zijn afschuw uit over de mishandeling. ,,Het is laf - en elke man onwaardig - om een vrouw te intimideren, te slaan en te mishandelen. Dat geldt des te meer voor mannen die samen met andere mannen een vrouw te lijf gaan'', aldus de burgemeester.

Anja was afkomstig uit Duitsland. Volgens buurtbewoners kwam ze jaren geleden naar Amsterdam en woonde ze in De Pijp. Ze was verslaafd aan drugs en alcohol.

Maandagavond zou zij de supermarkt zijn binnengekomen om er weer met bier en hondenvoer te vertrekken, zonder te betalen. De Dirk van den Broekmedewerkers kwamen haar achterna. Op de hoek van de Daniël Stalperststraat en het Gerard Douplein kwam het tot een confrontatie. Er zou zijn geschopt en geslagen en ook kreeg de vrouw nog een terrasstoel naar zich toegegooid.

Volgens de lokale politieke wijkpartij Zuid- en Pijpbelangen zijn afgelopen zomer zeker drie vermeende winkeldieven in elkaar geslagen door personeel van het Dirk van den Broek-filiaal aan het Marie Heinekenplein.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
LilWiz
life ain't hard, just don't make it hard


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor LilWiz   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Politie verbaasd over vrijlating Joos-verdachte

De politie in Amsterdam is kwaad en verbaasd over de voorwaardelijke vrijlating van een 17-jarige verdachte in de zaak Anja Joos. De rechter-commissaris heeft daar woensdag toe besloten, zo werd vrijdag bekend.

De politie vindt het een ,,vreemd verhaal'' dat een verdachte vrij rondloopt terwijl de anderen nog in beperking vastzitten. ,,Het is wel een heel groot verschil. De één wordt beperkt in zijn vrijheid en de ander mag alles doen'', aldus een woorvoerder van de politie.

Een woordvoerster van de rechtbank bevestigde dat de 17-jarige verdachte voorlopig is vrijgelaten, maar wilde niet zeggen onder welke voorwaarden dat is gebeurd.

Berichten: 3613 | Plaats: Venray | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS