Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Benzine dief heeft vrij spel

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Benzine dief heeft vrij spel
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Eigenaren tankstations woedend op minister Donner.

Benzinedieven kunnen na het ´gratis´ tanken zorgeloos wegrijden, want de politie komt er niet meer tegen in actie. Volgens minister Donner (Justitie) is de ernst van het delict doorgaans te gering om achter deze mensen aan te gaan.

Tot verbijstering van de pomphoudersbranche schrijft Donner in zijn beantwoording van Kamervragen over benzinediefstal dat strafrechtelijk optreden tegen benzinerovers ´slechts als uiterste middel moet worden gehanteerd´.

„Het is primair aan de branche om zodanige maatregelen te nemen dat het wegrijden zonder te betalen aanzienlijk wordt bemoeilijkt”, aldus Donner, mede namens minister Peijs (Verkeer en Waterstaat).

Teleurgesteld.
Volgens de bewindsman kan het voorkomen dat in concrete gevallen ´meer prioriteit wordt gegeven aan ernstiger zaken´. De ernst van benzinediefstal kwalificeert hij als ´doorgaans relatief gering´. Het CDA, dat de minister om opheldering had gevraagd, is teleurgesteld in de opstelling van Donner en zal hem hierover opnieuw aan de tand gaan voelen.

De Belangenvereniging Tankstationhouders (BeTa) is woedend. „Dit is een vrijbrief om weg te rijden zonder te betalen”, briest bestuurslid Ewout Klok. „Het is een blamage voor ons land. Net als ieder bedrijf moet ook de bv Nederland zijn prioriteiten van tijd tot tijd bijstellen.

Vrij spel benzine dieven.
Maar dat gebeurt niet. Het beeld dat er met politie en justitie niet valt te spotten, is verleden tijd.”

„Wij hebben altijd keihard meegewerkt aan veiligheid”, vervolgt Klok. „We hebben altijd gedaan wat de politie ons adviseert: investeren, investeren en nog eens investeren tegen overvallen en diefstal. We hebben geldkluizen, alarmsystemen, videocamera´s, glazen kooien, noem maar op. Maar als er dan iemand wegrijdt, kunnen we het zelf uitzoeken. Het is een schande.”

CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma, die Donner de vragen had gesteld, vindt het zwaar teleurstellend dat de bewindsman voorlopig alleen met de pompstationhouders in gesprek wil gaan. Volgens de christen-democraat is het de hoogste tijd dat de regels worden aangepast, zodat tankstations gegevens van wanbetalers bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer kunnen gaan opvragen. Vervolgens kunnen de gedupeerde ondernemers bijvoorbeeld een incassobureau inschakelen dat de klanten die zijn doorgereden zonder te betalen, achter de broek kan zitten.

„Het argument dat de privacy van een klant in het geding is, kan nooit zwaarder wegen dan het recht van de pomphouder op zijn geld”, aldus Van Haersma Buma, die zijn partijgenoot Donner opnieuw gaat aansporen om de regels op het punt van de privacy aan te passen. „Ik snap dat politie en justitie te weinig tijd hebben om alle wanbetalers bij tankstations aan te pakken, maar om hen te ontlasten kunnen de pomphouders dat gaan doen. Het is een heel gemakkelijke verandering”, aldus het Kamerlid.

Donner schrijft dat hij momenteel in overleg is met de pomphoudersbranche over de aanpassing van het ´privacyreglement kentekenregister 1996. Maar bij BeTa-bestuurslid Klok is daarover niets bekend. „In elk geval niet met ons, en wij zijn de grootste tankstationhoudersorganisatie van het land.”

Kloks BeTa-collega Edsko Schuitema zegt er ´niets meer van te begrijpen´. „Ik hoor dagelijks de hartverscheurende verhalen. Medewerkers van pompstations staan trillend op hun benen hun werk te doen. Als de politie de pomphouders in de steek laat, kun je verwachten dat ze wapens onder de toonbank gaan leggen. En dan gaan we de verkeerde kant op.”

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS