Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Sterke toename van nepwapens

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Sterke toename van nepwapens
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Vakantiegangers nemen "balletjespistolen mee".

Vakantiegangers hebben de afgelopen weken op grote schaal nepwapens uit vooral Zuid-Europese landen meegenomen, die in Nederland streng verboden zijn. Ze zijn nauwelijks van echte wapens te onderscheiden.

Verschillende politiekorpsen in het land spreken van een explosieve toename van zogeheten ´balletjespistolen´ en slaan groot alarm.

Met de neppistolen, nauwelijks van echt te onderscheiden, kunnen kleine kunststoffen of rubberen kogels worden afgeschoten. Die lijken onschuldig maar kunnen flinke verwondingen toebrengen.

Het wapentuig heeft inmiddels tot levensbedreigende situaties geleid. Deze week trok een Arnhemse agent zelfs zijn dienstpistool omdat hij zich door twee jongens van 14 en 15 jaar met een balletjespistool bedreigd voelde.

Gisteravond werden in Amsterdam-West vier politieauto´s met agenten in kogelwerende vesten opgetrommeld na een melding dat een groep van zeven jongens met vuurwapens over straat liep. Bij fouillering werden twee balletjespistolen gevonden. De bezitters (12 en 14) zijn meegenomen naar het politiebureau. Donderdagmiddag werden in Amsterdam ook al vier jongens met balletjeswapens gearresteerd.

In Ede werd een vader aangehouden die zijn zoontje zelfs in een ballenbak met een pistool liet spelen. De politie Gelderland-Midden spreekt van opvallend veel aanhoudingen voor nepschiettuig de afgelopen week.

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft aan het begin van de vakantieperiode veel voorlichtinggegeven over verboden wapens. „Toch komen we ze regelmatig tegen”, aldus een woordvoerder. „Eén vakantieganger had zelfs vijftien ´pistolen´ in zijn bagage.” Het meeste wapentuig is afkomstig uit Turkije, Italië, Griekenland en Spanje.

Aangezien de ´vuurwapens´ geschikt zijn om er mensen mee te bedreigen, vallen ze onder de bepalingen van de Wet wapens en munitie en is het bezit ervan verboden op straffe van maximaal drie maanden cel en een boete van 4500 euro.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS