Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Lusanne levend teruggevonden

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Lusanne levend teruggevonden
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Het vermiste 11-jarige meisje Lusanne van der Gun is woensdagavond levend teruggevonden in Venlo.

De politie maakte dat woensdagavond tijdens een persconferentie in Leeuwarden bekend. Lusanne kwam om 20.00 uur aanlopen bij een hotel in de Limburgse plaats. Het hotelpersoneel aldaar herkende het verdwenen meisje door een foto in de krant.

Lusanne is vervolgens overgebracht naar een politiebureau. Ze verkeert in goede conditie, maar moet nog wel door medici worden onderzocht. Ze heeft nog geen verklaring afgelegd, maar wordt eerst met haar ouders herenigd. Waar dat zal gebeuren, wil de politie niet zeggen.

De dader is nog steeds spoorloos. De politie zegt er nog niet zeker van te zijn of het wel om één man gaat. Er zouden wel meerdere personen achter de ontvoering kunnen zitten, aldus een politiewoordvoerder.

De politie heeft tot dinsdagmiddag een aantal keren telefonisch contact gehad met de ontvoerder. Ook Lusanne is een keer aan de telefoon gekomen. Met behulp van opsporingsmethoden wist de politie dat zij zich ergens in Limburg moest bevinden. De politie wil niets zeggen over de inhoud van de telefoongesprekken of het motief van de dader(s).

De 11-jarige Lusanne uit het Friese plaatsje Oldeberkoop was sinds maandagochtend vermist. Ze fietste toen met een vriendinnetje naar school. Een man hield het tweetal onderweg tegen en alleen Lusanne stapte bij hem in de auto. De politie heeft de omgeving dagenlang afgezocht naar sporen. Het vriendinnetje was de belangrijkste getuige.

De ontvoering ontketende veel media aandacht. Ook het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde maandagavond aandacht aan de zaak. Bij de politie kwamen vervolgens ruim 450 tips binnen.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Onderzoek richt zich nu op opsporing dader

Het politieteam, dat de ontvoering van de elfjarige Lusanne van der Gun onderzoekt, richt zich volledig op de opsporing van de dader(s). De coördinatie van dat onderzoek gebeurt vanuit Friesland.

Het 11-jarig meisje Lusanne van der Gun uit het Friese Oldeberkoop, dat zich woensdagavond bij een hotel in Venlo meldde, is met haar ouders herenigd. De familie Van der Gun is dolgelukkig met de terugkeer van hun dochter Lusanne. ,,Ons geluk over de terugkeer van Lusanne is nauwelijks onder woorden te brengen '', aldus de familie donderdag in een verklaring.

De familie biedt de pers donderdagmiddag vier uur de mogelijkheid om te fotograferen en te filmen bij hun boerderij in Olderberkoop. Vragen stellen is niet mogelijk. ,,Het is van belang voor Lusanne dat zij zo snel mogelijk haar normale leven kan hervatten. We begrijpen dat de pers veel aandacht heeft voor wat ons is overkomen. Wij verzoeken u met klem Lusanne daarna niet meer te benaderen en ons gezin rust te gunnen'', aldus de ouders Theo en Dory van der Gun.

Wie haar maandag in zijn auto heeft meegenomen en wat zijn motief was, is nog steeds onduidelijk. Woensdagavond is het meisje kort door de politie gehoord.

Donderdagochtend praat zij uitgebreid met de politie wat haar overkomen is. Ook zal zij donderdag medisch worden onderzocht.

Leerlingen van basisschool De Tjongeling in Oldeberkoop hebben donderdagochtend feest gevierd. De scholieren donderdag hebben met stoepkrijt op het schoolplein getekend. Om half elf krijgen ze patat van de plaatselijke snackbar.

De ouders van de schoolkinderen willen Lusanne een nieuwe fiets aanbieden. Hiermee hopen zij dat het vervelende gevoel rond de oude fiets zal verdwijnen. De ontvoerder overtuigde Lusanne bij hem in te stappen door te zeggen dat er iets mis was met haar fiets.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Lusanne niet misbruikt

De 11-jarige Lusanne van der Gun uit het Friese Oldeberkoop is niet seksueel misbruikt of mishandeld door haar ontvoerder, blijkt uit medisch onderzoek.

Waarschijnlijk gaat het meisje, dat vorige week maandag in haar woonplaats werd ontvoerd, deze week weer naar school. Volgens schooldirecteur Jelke Nijboer van De Tjongeling gaat het goed met haar. „Ze wil heel graag weer naar school. Dat hangt echter van het politieonderzoek af.” Het kind heeft inmiddels duizenden kaarten gekregen van mensen die blij zijn dat zij weer thuis is.

Lusanne was drie dagen spoorloos totdat ze woensdagavond een hotel in Venlo binnenliep. In de dagen dat zij was vermist, is er drie keer telefonisch contact met de ontvoerder geweest. Ook hebben de ouders een keer met Lusanne zelf gesproken.

De kidnapper is nog steeds spoorloos. De politie zet alles op alles om de dader(s) te pakken. In het belang van het onderzoek worden geen mededelingen over de achtergrond van het misdrijf gedaan.

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Tweede verdachte Lusanne aangehouden

De 63-jarige verdachte van de ontvoering van Lusanne van der Gun heeft mogelijk hulp gehad van een man uit Tweede Exloërmond.

Dat heeft officier van justitie O. Brouwer van het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden woensdag bekendgemaakt. De man wordt verdacht van het verzwijgen van informatie of medeplichtigheid aan de ontvoering. "Hij is niet de tweede ontvoerder" , benadrukte Brouwer.

"De verdachte wordt sinds dinsdag gehoord. Hij kan uiterlijk donderdagochtend weer naar huis'', zei Brouwer.Het OM gaat nog steeds uit van één ontvoerder die zich voordeed als twee personen door verschillend taalgebruik en wisselende kleding te gebruiken.

De woensdag waarop de ontvoerder de 11-jarige Lusanne vrijliet, wist de man uit Tweede Exloërmond van de ontvoering. De verdachte was namelijk die dag bij hem in Drenthe langsgekomen en maakte duidelijk dat hij Lusanne in de kofferbak van zijn auto had. De tweede verdachte wordt niet verdacht van ontvoering, maar van het verzwijgen van informatie of medeplichtigheid aan de ontvoering.

"De verdachte wordt sinds dinsdag gehoord. Hij kan uiterlijk donderdagochtend weer naar huis" , aldus Brouwer. De rechtbank in Leeuwarden heeft de inbewaringstelling woensdag voor de eerste keer met dertig dagen verlengd. De rechtbank kan dat maximaal driemaal doen. De verwachting is dat de verdachte tot de rechtzaak in december blijft vastzitten. Hij heeft inmiddels bekend de ontvoerder te zijn.

Lusanne werd op maandag 25 augustus ontvoerd toen ze met een vriendin naar school fietste. Het meisje uit het Friese Oldeberkoop meldde zich twee dagen later bij een hotel in Venlo, nadat ze in de omgeving uit een auto was gezet. Het meisje moest onderweg naar Limburg in de kofferbak liggen. Ze had gedurende de ontvoering een wit verband om haar hoofd en bracht twee nachten in een auto in een garage door.

De 63-jarige man heeft eerder al spijt betuigd over zijn daad. Hij zei geschrokken te zijn van de overweldigende aandacht in de media. "Al kort na de ontvoering groeide bij hem het besef dat het verkeerd was. Maar het was een rijdende trein en hij kon niet meer terug'', liet de verdachte via zijn advocaat weten.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Tweede verdachte ontvoering Lusanne vrij

De politie in Leeuwarden heeft de tweede verdachte in de ontvoeringszaak van Lusanne van der Gun woensdagavond vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag gemeld.

De man uit het Drentse 2e Exloërmond wordt niet aangemerkt als medeplichtige. ,,Hij wordt verdacht van het verzwijgen van informatie of medeplichtigheid aan de ontvoering'', aldus persofficier T. Wolters. Dinsdag en woensdag is de man gehoord door de politie.

De 63-jarige verdachte uit het Friese Ryptsjerk blijft wel in hechtenis. Het OM in Leeuwarden verwacht dat de man tot de zitting, waarschijnlijk in december, blijft vastzitten. Hij heeft inmiddels bekend Lusanne op 25 augustus te hebben ontvoerd in haar woonplaats Oldeberkoop.

De dag waarop de ontvoerder de 11-jarige Lusanne vrijliet, wist de man uit 2e Exloërmond van de ontvoering. De verdachte was die dag bij hem in Drente langsgekomen en maakte duidelijk dat hij Lusanne in de kofferbak van zijn auto had. Toen hij een week later werd aangehouden, deed de politie ook huiszoeking bij de Drent.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS