Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Zwemmers gewaarschuwd voor blauwalgen

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Zwemmers gewaarschuwd voor blauwalgen
Maria
Moderator


Beoordeel
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Maria     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Vijf provincies hebben zwemmers gewaarschuwd voor de aanwezigheid van ziekmakende blauwalgen in open wateren. Vooral in Zuid-Holland is de alg door het warme weer ruimschoots aanwezig. Staatsbosbeheer heeft woensdagavond een negatief zwemadvies gegeven voor alle onbeheerde poelen en vennen in natuurgebieden van deze instantie.
Blauwwieren, die door de aanhoudende warmte extra goed gedijen, kunnen binnen twaalf uur na het zwemmen gezondheidsklachten veroorzaken. Dat gebeurt vooral als iemand water binnenkrijgt. De meest voorkomende problemen zijn huidirritatie, maag- en darmklachten, hoofdpijn en koorts. De algen zien er uit als olieachtige drijflagen in het water. Ook honden kunnen ziek worden als ze het besmette water drinken.

De provincies Utrecht, Noord-Holland, Noord-Brabant, Limburg en Zuid-Holland wijzen recreanten op de gevaren van de blauwalgen. In de meeste van deze provincies geldt het negatieve zwemadvies voor hooguit twee locaties. Zuid-Holland vaardige woensdagavond echter een advies voor veel meer plaatsen uit. Het gaat om zes locaties langs het Haringvliet. Bij het Hollandsch Diep wordt zwemmen bij de Haringvlietbrug-Oost en recreatieterrein Hellegatsplein afgeraden. In het Krammer-Volkerak geldt een negatief zwemadvies voor de Krammer bij Oude-Tonge en het Volkerak bij Ooltgensplaat. Voor Vijver Oosterpark bij Ridderkerk en voor De Zevenhuizerplas werd zwemmen al afgeraden. Daar komt een zeer hoge concentratie van rode alg voor.

Staatsbosbeheer waarschuwde mensen woensdagavond om onbeheerde poelen en vennen in natuurgebieden van de instantie te mijden in verband met de aanwezigheid van blauwalgen. Volgens Staatsbosbeheer geldt de waarschuwing voor poelen en vennen in natuurgebieden die geen officiële zwemgelegenheden zijn. De instantie heeft bij al deze watertjes borden geplaatst om recreanten op de mogelijke aanwezigheid van de algen te wijzen.

"Hoewel de plassen waar wij nu voor waarschuwen geen officiële zwemplaatsen zijn, is het voor veel mensen door het warme weer toch verleidelijk om hier een duik in te nemen", aldus een woordvoerster van Staatsbosbeheer. "De watertjes in onze gebieden die wel als zwemplaats zijn aangewezen, de zogenaamde speelvijvers, worden gecontroleerd op de aanwezigheid van de algen. Voor de andere vennen en poelen geldt dat echter niet."

--------------------
Gelukkig maken is gelukkig zijn.

Berichten: 436 | Plaats: Veghel | Geregistreerd: Jul 2003  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS