Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Recordaantal mensen verlaat Nederland

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Recordaantal mensen verlaat Nederland
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Een recordaantal mensen zijn in 2002 naar het buitenland geëmigreerd. Bijna 36.000, sinds 1960 lag dat cijfer niet meer zo hoog. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De meeste emigranten zoeken hun heil niet ver. De populairste verhuisbestemming buiten de landgrenzen is België, op de voet gevolgd door Duitsland. Driekwart van de emigranten kiest voor een Europees land. Buiten Europa zijn landen als de Verenigde Staten, Canada en Australië favoriet.

Recent is er een relatief sterke stijging van de emigratie naar Duitsland, van ruim drieduizend in 1999 tot bijna zevenduizend in 2002. Van een duidelijke leeftijdspecifieke emigratie is hier evenwel geen sprake: de helft van de emigranten is 18-39 jaar, een kwart bestaat uit jongeren tot 18 jaar. Dit duidt er op dat het gaat om gezinnen die vlak over de grens met Nederland zijn gaan wonen.

Opvallend is dat een kwart van de emigranten jonger is dan 18 jaar. Dit zijn meestal meereizende kinderen uit een gezin. Een kwart is 18 tot 30 jaar oud, nog eens een kwart is tussen 30 en 40 jaar. Zo’n 14 procent van de huidige emigranten is 40-49 jaar, 13 procent van de emigranten is 50 jaar of ouder.

De wat oudere emigrant zoekt meestal de zon op binnen Europa en trekt richting Frankrijk, Spanje of Portugal. Drie van de tien emigranten die zich in Frankrijk en Portugal vestigen en een kwart van de emigranten naar Spanje, zijn 50-plussers. Ouderen die een bestemming zoeken buiten Europa komen voornamelijk terecht in Indonesië, Zuid-Afrika en Thailand.

Australië valt op als bestemming voor twintigers: 35 procent van de emigranten naar Australië is 18-30 jaar. Slechts 15 procent van de emigranten naar Canada is twintiger.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS