Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Ogen van de wereld gericht op Powell

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Ogen van de wereld gericht op Powell
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell trekt woensdag anderhalf uur uit om de Veiligheidsraad ervan te overtuigen dat Irak massavernietigingswapens bezit. Het optreden van Powell begint rond 16.30 uur Nederlandse tijd.

Volgens diplomaten bij de VN in New York komt de bewindsman met een ,,multimedia-presentatie''. Eerder werd al duidelijk dat Powell waarschijnlijk met satellietfoto's komt. Hij zou ook afgeluisterde gesprekken van Iraakse functionarissen presenteren. Daaruit zou blijken dat de VN-wapeninspecteurs worden misleid.

Volgens onbevestigde berichten zal Powell ook een Iraakse overloper meenemen. De bijeenkomst van de Veiligheidsraad is openbaar. Irak is momenteel geen lid van de Veiligheidsraad. Het land heeft in de vergadering dan ook formeel geen spreektijd. Het heeft vorige week wel gevraagd te mogen meevergaderen. Powell spreekt al eerste. Daarna zullen de andere raadsleden kort de vergadering toespreken.

Dinsdag maakte de Arabische Liga bekend dat de Arabische ministers van Buitenlandse Zaken op 16 februari in de Egyptische hoofdstad Caïro een spoedzitting houden over de kwestie-Irak in een uiterste poging oorlog te voorkomen.

Een Arabische diplomaat in Caïro zei dat in verband met het conflict ook pogingen worden gedaan om de jaarlijkse Arabische top naar voren te schuiven. Die bijeenkomst zou begin maart in Caïro moeten plaatsvinden in plaats van 24 maart in Bahrein, aldus de diplomaat.

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Amerikaanse tegenhanger George W. Bush gaan binnen het kader van de VN-Veiligheidsraad nauw samenwerken in de kwestie Irak. Dat kwamen beide staatshoofden dinsdag telefonisch overeen, aldus een woordvoerder van het Kremlin.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  |  IP: Gelogd | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS