Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Cyberoorlog Arabieren tegen de VS al begonnen

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Cyberoorlog Arabieren tegen de VS al begonnen
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De aanval op Irak is nog niet begonnen of Arabische hackers starten een tegenoffensief in de vorm van een cyberaanval op servers van AOL Time Warner.

De pro-Islametische groep USG (Unix Security Guards) eist de verantwoordelijkheid voor de aanval op. Deze groep zou volgens Mi2G ook verantwoordelijk zijn voor eerdere aanvallen op Amerikaanse sites in mei en september van dit jaar. Ondermeer een bank werd toen gekraakt.

Dat meldt beveiligingsbedrijf MI2g aan de BBC. Drie aanvallen op de servers van AOL werden uitgevoerd. Die dienden als antwoord op het door de Verenigde Staten geuite voornemen om een aanval uit te voeren op Irak. Dat blijkt uit boodschappen die zijn achtergelaten op enkele websites die werden gekraakt. Een andere groep is sinds dit jaar ook actief in het kraken van servers van grote Amerikaanse bedrijven. De AIC (Anti-India Crew), een pro-Pakistaanse groep hackers zou volgens beveiligingsexperts sinds juli al 454 aanvallen hebben uitgevoerd, met wisselend succes.

Er gaan echter in fora ook stemmen op dat beide groepen slechts bestaan uit scriptkiddie’s, zich vervelende tieners. In de toekomst worden echter meer aanvallen verwacht van Arabische hackersgroepen. Eerder al liet de FBI een waarschuwing uitgaan, daarin echter niet specifiek sprekend over Arabische hackers.

Volgens experts worden de aanvallen pas gevaarlijk als zij computers van overheden of die van nutsbedrijven gaan aanvallen. Het aanvallen van commerciele servers leidt slechts tot een financiele schade en het schaamrood op de kaken.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS