Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » 'MxStream Lite-tarief voor 35 euro'

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: 'MxStream Lite-tarief voor 35 euro'
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
KPN Telecom wil geen tarief noemen voor haar goedkopere MxStream abonnement, maar er circuleert al een prijs: 35 euro. Opta onderzoekt het nieuwe tarief. KPN verschafte een beeld van de MxStream-abonnees bij haar eigen providers.

'MxStream Lite' zal de naam gaan luiden voor het goedkope abonnement, zo maakte KPN-voorzitter Scheepbouwer bekend. Hij beloofde ook dat bestaande gebruikers van MxStream een snellere verbinding zullen krijgen zonder prijsverhoging. Eerder in een interview met Planet Multimedia zei hij nog dat tarieven omhoog moeten gezien de verliezen op MxStream. Daar ziet hij nu kennelijk van af.

In een reactie onder een eerdere versie van dit artikel verscheen het volgende bericht, vernomen in news:nl.internet.providers:

'Mxstream Lite (nieuw):
Downstream: 256 kilobit
Upstream: 64 Kilobit
Prijs: 34,95 Euro

Mxstrean Basic.
Momenteel 512/128. Vanaf Januari 2003:
Downstream: 768 kilobit
Upstream: 128 kilobit

Mxstream Extra
Momenteel 1024/256. Vanaf Januari 2003:
Downstream: 1536 kilobit
Upstream: 256 Kilobit

Daarnaast worden 214 extra centrales ontsloten voor Mxstream. Hiermee is Mxstream beschikbaar in 523 KPN nummercentrale's. 85 % van alle huishoudens kan hierdoor beschikken over Mxstream

De huidige prijzen blijven gehandhaafd.'

KPN was niet bereikbaar voor commentaar, ook niet om de vraag te beantwoorden of ze haar eigen providers nu gaat beconcurreren. En of die kunnen overstappen.

Met de 35 euro per maand duikt KPN onder de prijs waarmee Zon de markt openbrak afgelopen week.

Echter, de telecomwaakhond Opta kan KPN nog in de weg staan. 'We gaan na of KPN het MxStream Lite-tarief volgens de regels invoert', zegt de woordvoerder van de Opta. Officeel heeft de Opta niet veel in de melk te brokkelen met ADSL, maar de toezichthouder op de telecommarkt houdt zich er wel zijdelings mee bezig.

De Raad van Bestuur van KPN zweeg vanmorgen over de prijs van MxStream Lite, maar zei wel dat het dekkingsgebied van ADSL belangrijk wordt uitgebreid. Nu zou 65 procent van de Nederlanders al ADSL kunnen bestellen, dat wordt zo'n 85 procent begin 2003.

Nu is er het Basic MxStream abonnement. Dat kost 47,35 euro per maand, waarvan 28 euro als groothandelstarief. Dit groothandelstarief betalen derden die MxStream willen aanbieden. KPN's internetbedrijven vragen daarboven nog ongeveer 19,40 euro, aldus de RvB vanmorgen.

Bij het Extra-tarief is het totaalbedrag minimaal bijna 86 euro, waarvan zo'n 34 euro aan grootgebruikerstarief en zo'n 50 euro voor de provider.

Uit een ander staatje van KPN bleek dat het aantal miljard minuten voor internet in het tweede kwartaal van 2002 zo'n 5,2 miljard beliep. Dat was nog 5,9 miljard in het eerste kwartaal.

Wel is in dezelfde periode het aantal minuten met Miaco (eigen lijnen providers) gegroeid van ruim 1 miljard tot 1,4 miljard. Dus in totaal nam het aantal telefoontikken van internet af bij KPN af.

Hieronder staat het aantal MxStream-abonnees van KPN verdeeld over verschillende types.
 -

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS