Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » KPN alleen verder met UMTS Duitsland

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: KPN alleen verder met UMTS Duitsland
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
KPN zegt vooralsnog alleen verder te gaan met de aanleg van een UMTS-net in Duitsland, nu Quam, voor 57,2 procent gecontroleerd door Telefonica, en voor 42,8 procent in bezit van Sonera, de investeringen in UMTS stopt.

Dat zegt de woordvoerder van KPN desgevraagd: 'In de huidige situatie gaan we alleen verder. De kosten worden natuurlijk hoger dan, maar daar staat tegenover dat de marktprijzen voor UMTS-apparatuur flink gedaald zijn. Bovendien zijn we niet ongelukkig dat we vooralsnog een concurrent kwijt zijn.'

Telefonica Moviles staakt behalve in Duitsland ook inveseringen in UMTS-netten die ze in Oostenrijk, Italie en Zwitserland mede mag opzetten. Zowel E-plus als Quam betaalde 8 miljard euro voor de UMTS-licentie.

Daarmee opent Handelsblatt de site vandaag, en de krant wijdt er ook een commentaar aan.

Quam begon op andere netten in Duitsland al met aanbod van GSM en GPRS, en haalde 200.000 klanten binnen, maar heeft ook al 800 medewerkers op de rol staan.

Handelsblatt sneert dat Qaum eind 2001 met de nodige bravoure de markt betrad met het van Martin Luther King geleende 'I have a dream'. Het dromen is voorbij, de vraag is of Telefonica kans ziet de 8 miljard euro dure licentie te gelde te maken.

Het KPN-bestuur, met E-plus UMTS-licentiehouder in Duitsland, gaf eerder te kennen dat in Duitsland wordt uitgemaakt hoe het Europese mobiele speelveld eruit zal komen te zien. De keuze voor Telefonica als UMTS-parter blijkt ongelukkig te zijn, tenzij ook KPN het voorlopig wel gelooft met UMTS in Duitsland. De onderneming heeft het immers ook, volgens de eerste berichten, verre van eenvoudig met de afzet van I-mode.

Behalve E-plus zijn ook T-Mobile, Vodafone D2 en O2 in Duitsland al GSM-aanbieder. Mobilcom is de zesde, en bevindt zich ook in grote problemen, maar mede-eigenaar Orange van France Telecom heeft dit bedrijf nodig als entree op de Duitse markt.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS