Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Grote belangstelling 'kleding-chips'

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Grote belangstelling 'kleding-chips'
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De Duitse chipmaker Infineon zegt massale belangstelling te ondervinden van haar chip-in-textiel oplossing. Al 200 kledingfabrikanten zouden naar de Beierse directeuren zijn gekomen om te praten over afname van bijvoorbeeld MP3-spelers in de mouw van de jas.

De belangstelling is des te wonderlijker gegeven het feit dat als je nu als consument kunt volstaan met 1 MP3-speler je er straks vijf moet in de verschillende kledingstukken die je niet tegelijkertijd draagt.

De techniek van Infineon behelst de opname van chips, geheugen, sensoren en stekkers in kleding die gewoon (machinaal) kan worden gewassen en gedroogd. Daardoor kunnen niet alleen MP3-spelers opgenomen worden, maar ook draadloze webcams met Bluetooth en indentificatie-chips.

De uiteindelijke producten zijn binnen een jaar klaar en kunnen na contracten met kledingfrabrikaten, die nog niet zijn getekend, binnen twee jaar op de markt komen. Namen wilde Infineon niet noemen, daar er nog verschillende gesprekken lopen.

De duurzaamheid van de electronica wordt bereikt door de koperen kabels en de chips te vergieten in zilver en daaroverheen een laagje polyester te gieten. Daardoor wordt de electronica geheel afgeschermd van invloeden van buitenaf.

Infineon heeft een prototype eerder al gedemonstreerd van een MP3-speler in een jas. De speler meet enkele centimeters en weegt 8 gram. Bediening gebeurt met de stem. Die speler kost 10 dollar om te maken.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS