Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Amerikaanse blowers vluchten naar Canada

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Amerikaanse blowers vluchten naar Canada
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Honderden Amerikanen hebben in Canada politiek asiel aangevraagd. Ze vrezen vervolging door hun eigen regering omdat ze om medische redenen marihuana gebruiken. De Canadese autoriteiten wegen momenteel af of er 'werkelijk gevaar van vervolging' is als ze de Amerikanen terugsturen. Canada is bezig de wetgeving op het gebruik van hasj te versoepelen.

De vlucht naar Canada is begonnen nadat de Amerikaanse minister van justitie John Ashcroft opdracht had gegeven op te treden tegen 'medische marihuana clubs' in staten, waar de kiezers bij referendum hadden besloten die toe te laten. In de gelegenheden krijgen mensen die aan kanker, aids, multiple sclerose of staar lijden op doktersadvies marihuana.

Afgelopen week heeft het Californische hooggerechtshof uitgesproken dat bewoners van de staat die marihuana verbouwen of zelf gebruiken om medische redenen niet voor een Californische rechter kunnen worden gedaagd. De federale overheid in Washington is fel tegen en gaat daarom door met vervolgen. De DEA, de Amerikaanse narcotica-opsporingsdienst, heeft onlangs al invallen gedaan in clubs in Los Angeles en San Francisco.

Sommigen van de 'vluchtelingen' worden door de Amerikaanse autoriteiten gezocht en Washington oefent druk op Canada uit om ze terug te sturen. Een van de bekendsten is Renee Boje, die in de VS terecht moet staan wegens het verbouwen van hasj in de woning van Todd McCormick, een kankerpatiënt en actievoerder voor het medisch gebruik van marihuana in Los Angeles. Boje had de planten water gegeven. Als ze wordt veroordeeld wacht haar minimaal tien jaar cel.

Een ander is Steve Kubby, die in 1998 voor de Libertarische partij kandidaat was voor het gouverneurschap van Californië. Hij heeft bijnierkanker. Hem wacht 120 dagen cel wegens bezit van marihuana. Sinds zijn vlucht naar Canada wordt hem ook ten laste gelegd dat hij meer dan duizend planten heeft verbouwd. Daarvoor kan hij tien jaar cel of meer krijgen. Kubby heeft om de status van vluchteling gevraagd onder de conventie van de VN op grond van 'zeer gefundeerde vrees voor vervolging'.

De Canadese regering heeft al meer dan 800 landgenoten toestemming gegeven marihuana te verbouwen of op medische gronden te gebruiken. Veel Amerikaanse vluchtelingen verbouwen nu hun eigen hasjplanten bij Canadese gelegenheden, zoals de Compassion Club in Vancouver. Die schat dat honderd van haar tweeduizend klanten Amerikaan zijn.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
Punksmurf
Member


Beoordeeld:
5
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor Punksmurf   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
*kots*kots*

fuck america!!!!

10 jaar cel voor wietplantjes watergeven hoe diep kun je zinken... en dan nog wel omdat je dat doet om iemand met een levensbedreigende ziekte te helpen...

gatverdamme!

--------------------
Een leven, waar kan ik dat downloaden?

Berichten: 74 | Plaats: Holland | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS