Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » ABN zwaar in WorldCom-bankroet

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: ABN zwaar in WorldCom-bankroet
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
ABN Amro heeft voor bijna 1 miljard dollar aan obligaties en leningen uitstaan bij WorldCom dat Chapter 11, een vorm tussen Surseance en bankroet, heeft aangevraagd. De totale schuld is 41 miljard dollar.

Dat blijkt uit het document van de Chapter 11 aanvraag bij Findlaw.com. WorldCom draait overigens door, zonder rente te hoeven betalen heeft het bedrijf al veel meer lucht.
In het eerste artikel over het bankroet, bij Wall Street Journal, wordt ABN Amro enkel opgevoerd met haar aandeel in de laatste verstrekte lening waarover een rechtszaak liep, met 203 miljoen dollar. Ook Reuters berichtte over de aanvraag van bescherming tegen crediteuren onder hoofdstuk 11 van de U.S. Bankruptcy Code.

Inderdaad staat ABN Amro Bank in New York voor ruim 203 miljoen dollar in genoemde lijst, maar daar komt nog een obligatielening bij van ABN Amro ING Baring (US) Securities voor een bedrag van totaal 753,059,131 dollar. Dat maakt in totaal 956 miljoen dollar.

Overigens is de schuld van ABN een schijntje vergeleken met die van de grootste schuldeiser, J.P. Morgan die zelf en met klanten voor 17,2 miljard in WorldCom stak, ver daarachter gevolgd door Mellon Bank met 6,6 miljard en Citibank met bijna 3,3 miljard.

In totaal hebben in elk geval meer dan 1.000 partijen geld tegoed van WorldCom. Het bedrijf rond de totale schuld af op 41 miljard dollar. Als aandeelhouder zit AXA Financial er het meest in met 11 procent van de aandelen. WorldCom geeft 107 miljard dollar aan bezittingen op, waarmee dit veruit het grootste bankroet ooit in de VS is.

Enron bezat dit twijfelachtige record met 63 miljard dollar. The Wall Street Journaal citeert analisten die zeggen dat WorldCom's bezittingen nog hooguit 15 miljard dollar opleveren.

In de lijst van bedrijven die onder het concern vallen komen nog de namen voor van eens goed draaiende onderneming als Metropolitan Fiber systems, MFS, maar ook het eens grootste zakelijke internetbedrijf UUnet en natuurlijk telefoniebedrijf MCI

Eens was het bedrijf op de beurs 120 miljard dollar waard, afgelopen vrijdag bij het sluiten van de handel nog 264 miljoen, 0,2 procent van dat hoogste bedrag.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS