Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Wachtlijsten studentenkamers blijven stijgen

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Wachtlijsten studentenkamers blijven stijgen
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De wachttijd voor woningzoekende studenten is dit jaar weer schrikbarend opgelopen. Meer studenten, een verminderde doorstroom en sancties op onderhuur zijn de grote boosdoeners. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Landelijke Studenten Vakbond.

Studenten in Amsterdam en Utrecht komen er wederom het slechtst vanaf. Zij moeten in Amsterdam minstens 2,5 jaar wachten op een studentenkamer en in Utrecht minstens twee jaar. In Groningen kregen studenten jaar nog binnen drie maanden een huis, nu is dat opgelopen tot zes à negen maanden. Ook Eindhoven (19 maanden) en Rotterdam (12 maanden) kampen met grote problemen.

Zelfs modelstad Wageningen, waar vorig jaar alle studenten nog binnen drie maanden een kamer hadden, gaat dat dit jaar niet redden. Een van de redenen is een grote toename van buitenlandse studenten. Zo komen er 300 Chinezen naar Wageningen om te studeren.

De overheid probeert met het beschikbaar stellen van vakantiewoningen en slooppanden de gaten te dichten. ,,Dat zijn echter korte-termijn-maatregelen'', zegt LSVb-voorzitter N. van der Meij. Het grootste probleem is volgens haar de doorstroom van afgestudeerden. Deze blijven langer op hun studentenkamer zitten omdat het woningaanbod voor starters te klein is.

Ook de boete die sommige studenten in onderhuur moeten gaan betalen, is een obstakel. Studenten mogen zich vaak niet officieel inschrijven op het adres van onderhuur omdat de verhuurder dan gekort kan worden op uitkering of huursubsidie. Per september kan een student echter een korting krijgen op de studiefinanciering van 140 euro als het woonadres niet overeenkomt met het opgegeven adres bij de Informatie Beheer Groep (IBG).

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS