Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » MP3's delen formeel aangevallen; 'gebruikers afgesloten'

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: MP3's delen formeel aangevallen; 'gebruikers afgesloten'
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Het delen van MP3'tjes en filmpjes via programma's als Kazaa en Gnutella wordt op een aantal fronten steeds lastiger gemaakt. Amerikaanse en Europese overheden bereiden regelgeving voor om inbreuk op auteursrechten te voorkomen en bestrijden. De Amerikaanse provider RoadRunner sluit simpelweg, letterlijk, de poorten van Kazaa-gebruikers.

Neil Kinnock, de rechterhand van EC-voorzitter Prodi, kondigde maatregelen tegen internetpiraterij aan tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de platenindustrie. Volgens Kinnock komt hiertoe in september of oktober van dit jaar nog een voorstel in het Europees Parlement. Dit schrijft de Wall Street Journal.
Het voorstel is al een jaar in voorbereiding. Het zal nog zeker twee jaar duren voordat de eventuele EU-regelgeving in nationale wetten is omgezet. Het doel is de straffen voor inbreuk op intellectueel eigendom te verzwaren, volgens civiel recht. Door de regelgeving niet te beperken tot alleen auteursrecht krijgen ook bijvoorbeeld softwaremakers en -bedenkers wat meer bescherming.

Amerikaanse wetgevers zitten op hetzelfde spoor als hun Europese collega's. Twee Amerikaanse parlementsleden bereiden een wetsvoorstel voor waarmee het kopieren en verspreiden van beschermde audio en video met computers en internet beperkt moet worden. Howard Coble en Howard Berman maken momenteel lange werkweken bij de overheidsafdeling voor Copyright-advies. Volgens News.com presenteren de twee het voorstel nog deze maand.

Kabelprovider Road Runner is het wachten op overheidsregulering zat. Volgens vele postings in verscheidene fora (1, 2, 3 en 4) blokkeert de provider simpelweg de poorten waarmee p2p-programma's werken (1214). Het bedrijf zelf heeft nog niet officieel gereageerd op de aantijging.

Programma's als Grokster, iMesh en Kazaa (Lite) werken volgens gebruikers niet meer. Ze krijgen geen verbinding meer met elkaar, waardoor ze geen bestanden meer uit kunnen wisselen. Ook worden problemen gemeld met WinMX.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS