Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Netgebruik al-Qaida neemt toe

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Netgebruik al-Qaida neemt toe
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Het aantal berichten dat boeven in de kringen rondom al-Qaida via internet verstuurt, is verdubbeld. De boodschappen zijn onopvallend versleuteld en staan op publieke websites zoals eBay.

Met behulp van steganografie-technieken zouden terroristen en hun hulpjes nieuwe aanvallen op Amerika voorbereiden. Althans, dat denkt een aantal veiligheidsmedewerkers van de Amerikaanse overheid.

Op honderden veilingen op eBay zouden in de afbeeldingen van de te veilen producten verborgen boodschappen zitten. Softwarematig kan de mededeling uit een plaatje worden gedestilleerd. eBay wordt waarschijnlijk gekozen vanwege zijn algemene, onschuldige en massale karakter. Het juiste plaatje kan alleen gevonden worden als de beoogde ontvanger weet waar hij moet zoeken.

De afzenders van de berichten zijn herleid naar hun fysieke locaties, internetcafé's in Pakistan en openbare bibliotheken over de hele wereld. Dit schrijft de New York Times.

Behalve op eBay vonden onderzoekers ook versleutelde boodschappen op Azzam.com, een site die informeert over de heilige oorlog in Pakistan.

Onderzoekers van de Amerikaanse nationale veiligheids NSA zoeken en kraken de boodschappen met behulp van supercomputers.

In Engeland is gisteren een man door justitie ondervraagd over zijn website, 'The Ultimate Jihad Challenge'. Via zijn site verkocht hij instructievideo's waarop uitgelegd werd hoe vuurwapens en bommen zijn te maken en gebruiken.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS