Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Winst voor Yahoo

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Winst voor Yahoo
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
De koers van Yahoo steeg nabeurs met ruim 4 procent nadat de onderneming een kwartaalwinst van 21,4 miljoen dollar bekendgemaakt had, met redelijke vooruitzichten voor de rest van 2002.

Yahoo won vannacht nabeurs op Wall Street het koersverlies van de officiele Nasdaqhandel weer terug: tijdens de handel verloor het aandeel 51 dollarcent, en kwam op 12,19 dollar, nabeurs kwam er weer 53 cent bij, tot 12,72 dollar, aldus Dow Jones.
Yahoo boekte al anderhalf jaar verlies tot de resultaten van gisteren

In het tweede kwartaal van 2001 bedroeg het verlies van Yahoo 48,5 miljoen dollar. De winst per aandeel van 3 cent lag 1 cent boven de officiele verwachting.

Het bruto resultaat (ebitda) was 36 miljoen dollar, terwijl een jaar gelden nog een bruto verlies van 38 miljoen resteerde over het tweede kwartaal.

De omzet in het tweede kwartaal van 2002 steeg met 24 procent naar 226 miljoen dollar, meer dan de verwachte 215 miljoen dollar, mede als gevolg van eenmalige lasten.

Voor het lopende derde kwartaal voorziet Yahoo 225 tot 250 miljoen dollar omzet, waardoor de omzet voor heel 2002 kan uitkomen op 900 tot 940 miljoen. Dat is in lijn met eerder uitgesproken, bescheiden verwachtingen.

De teruggang in advertentie-inkomsten kon Yahoo beperken tot 4 procent in het afgelopen kwartaal, tot bijna 136 miljoen dollar. Daartegenover stond een ruime verdubbeling van de inkomsten uit de diensten (vooral door vacatures van HotJobs), tot 74 miljoen dollar. De opbrengsten van commissie uit aankopen steeg met 180 procent, maar bleef met 16 miljoen dollar nog bescheiden.

Yahoo blijft het buiten de VS matig doen: de groei bedroeg 26 procent binnen de VS, tot ruim 187 miljoen dollar, en 16 procent internationaal, tot ruim 38 miljoen. Het aandeel van het buitenland in de omzet daalde van 18 naar 17 procent. In het buitenland maakte Yahoo nog een bruto verlies van 3,6 miljoen dollar, minder dan de 10 miljoen een jaar geleden.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS