Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » eBay koopt PayPal voor 1,5 miljard

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: eBay koopt PayPal voor 1,5 miljard
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
eBay heeft bekend gemaakt betaalsysteem PayPal over te nemen voor een bedrag van 1,5 miljard dollar. Het lukte eBay niet om zijn eigen betaalsysteem tijdig te laten prevaleren op zijn veilingen en kiest voor Paypal dat wel op bescheiden schaal de markt veroverde.

De internetveiling koopt alle uitstaande aandelen van PayPal, de vreugde over de PayPal-beursnotering was van korte duur. De internetbetaalsite wordt na vijf maanden al weer van de beurs gehaald. Helemaal zeker is de overname nog niet, omdat deze nog een fiat nodig heeft van de regelgevende instellingen. Naar verwachting is de overname eind 2002 afgerond.

Het overnamebedrag van het microbetalingenbedrijf schat eBay op 1,5 miljard dollar, een exact bedrag is nog niet te noemen. De overname wordt gefinancierd met aandelen, één aandeel PayPal wordt omgezet in 0,39 aandeel eBay. Dat is wel zeker.

De overname zal de resultaten van het winstgevende eBay de komende maanden drukken wegens de kosten die met de overname gemoeid zijn. Per kwartaal wordt de afname op 4 tot 9 miljoen dollar geschat.

PayPal zal als onafhankelijk merk door het leven blijven gaan. Zestig procent van de PayPal-betalingen vinden plaats op eBay. eBay zag al snel na de oprichting van PayPal in, dat internveilers onderlinge geldtransacties graag als geintegreerd geheel op een veilingsite gebruiken. De veiling gaf PayPal een vooraanstaand plaatsje op zijn site.

Behalve PayPal probeerde eBay echter ook zijn eigen betaalsysteem op zijn veilingen te positioneren, als alternatief voor de vreemde eend in de bijt. eBay Direct Pay leverde echter nooit het verwachte succes.

Begin vorige maand toonde Paypal zijn kwartaalcijfers. Ze boekte een omzet van 53 miljoen dollar bij pro forma-inkomsten van 8 dollarcent. In het voorbije kwartaal werd voor 1,62 miljard dollar aan betalingen verricht via PayPal.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS