Goedzo?! NiMS Forum Nieuw onderwerp  Reageer
mijn profiel | leden lijst inloggen | registreer | zoek | faq | forum home

  volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
»
» Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Goedzo?! NiMS Forum » Actueel » Nieuws » Nederlandse DNS-problemen blijven uit

 - UBBFriend: Email deze pagina naar iemand!    
Auteur Onderwerp: Nederlandse DNS-problemen blijven uit
NiMS
Links of rechts?


Beoordeeld:
4
Icoon 1 geplaatst      Profiel voor NiMS   Homepage     Stuur een nieuw prive bericht       Bewerk/Verwijder bericht   Reageer met Quotes 
Het faillissement van KPNQwest heeft voor het bereiken van Nederlandse internetdomeinen geen problemen gegeven.

'We hebben de domain name servers redundant uitgevoerd', zegt SIDN-directeur Bart Boswinkel. Bovendien houdt de Nederlandse uitgever van internetdomeinen het hoofdbestand met domeinnamen in eigen beheer.

'KPNQwest bewaarde ook voor ons een kopie van de domeinnamen, wij waren een van die 67 organisaties', zegt Boswinkel. 'Maar met het faillissement van KPNQwest hebben we die lijst in eigen beheer genomen, als secundary'.

Secundaries fungeren achter de hand (back up) voor het geval de primaire lijst met Nederlandse internetdomeinen uitvalt. Deze staat in de regel bij derden gehost om te voorkomen, dat alle .nl-domeinen onbereikbaar zouden worden om welke reden dan ook.

Vanochtend berichtten we , dat Europese domeinregistreerders wellicht problemen ondervinden door de uitval van het KPNQwest-net. Volgens Boswinkel valt dat wel mee. De betreffende registreeders hielden kopieen van hun domeinenbestand aan, voor Icann, bij KPNQWest. 'Geen van de registreerders was alleen afhankelijk van KPNQwest'.

Dat er nu ophef in de media ontstaat hierover, valt onder het kopje 'politieke spelletjes'. 'Het meest belangrijk voor ons en voor andere registreerders is de kwaliteit van de dienstverlening naar onze klanten toe. En die is nooit in gevaar geweest', aldus de SIDN-directeur.

Icann wil, voordat het zijn hoofdbestand met internetdomeinnamen bijwerkt, eerst de lokale domeinnamenbestanden van tevoren inzien. Hiermee wil Icann de kwaliteit van DNS-verzoeken verzekeren. Hierop reageren sommige registreerders 'paniekerig. Wij zijn pragmatischer'. Boswinkel vraagt zich af hoe de domeinorganisatie die controle in de praktijk waar kan maken: 'Kijk, wij zijn een middelgrote registreerder met 750.000 .nl-domeinen. Maar hoe moeten ze alle 5,5 miljoen Duitse domeinen controleren, om maar een voorbeeld te geven? Dat wordt lastig'.

--------------------
People are like pieces of a puzzle. We all fit together, but not all of us connect.

Berichten: 6985 | Plaats: Zeist | Geregistreerd: Jul 2002  | Rapporteer dit bericht aan een Moderator
   

Snelle Reactie
Bericht:

HTML staat uit.
UBB Code™ staat uit.

Kant en klare Graemlins
   


     » Mijn recente berichten « | » De actieve onderwerpen van vandaag «
Nieuw onderwerp  Reageer Sluit Onderwerp   Feature Onderwerp   Verplaats onderwerp   Verwijder onderwerp volgend oudste onderwerp   volgende nieuwste onderwerp
 - Printer-versie van dit onderwerp
Spring naar:


Neem contact met ons op | Nims home

Copyright 2004 Ni-Frith Media Systems

Powered by Infopop Corporation
UBB.classic™ 6.7.0
Vertaald door NiMS